ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1994η
Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

Βρετανία: Έρευνα σε βάθος για τη συγχώνευση Virgin Media – O2

Βρετανία: Έρευνα σε βάθος για τη συγχώνευση Virgin Media – O2

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι παραπέμπει τη συγχώνευση μεταξύ της εταιρείας ευρυζωνικών υπηρεσιών Virgin Media και του βρετανικού δικτύου κινητής τηλεφωνίας της Telefonica O2 σε διεξοδική έρευνα από τις αρχές ανταγωνισμού, δεδομένου του αντίκτυπου που είναι πιθανό να έχει στους καταναλωτές η συμφωνία των 38 δισ. δολαρίων.

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών δήλωσε ότι η Ο2 και η Virgin ζήτησαν να προχωρήσει η συγχώνευση σε διεξοδική έρευνα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Σύμφωνα με την Αρχή, και οι δύο εταιρείες παρέχουν υπηρεσίες χονδρικής σε άλλους παρόχους δικτύων κινητής τηλεφωνίας στην Βρετανία.

«Η Αρχή εκφράζει την ανησυχία ότι, έπειτα από τη συγχώνευση, η Virgin και η Ο2 θα έχουν ίσως κίνητρο να αυξήσουν τις τιμές και να μειώσουν το επίπεδο των υπηρεσιών τους, πλήττοντας τελικά τους Βρετανούς καταναλωτές».

Οι δύο εταιρείες δήλωσαν ότι είναι ικανοποιημένες που η Αρχή συμφώνησε να προχωρήσει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και εκτιμούν ότι η συμφωνία θα κλείσει στα μέσα του επόμενου έτους.

Πηγή: Reuters