BP: «Πράσινη» στροφή

BP: «Πράσινη» στροφή

Ο ενεργειακός όμιλος BP θα αυξήσει τις δαπάνες χαμηλών εκπομπών άνθρακα σε 5 δισ. δολάρια έως το 2030 και θα ενισχύσει την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας στα 50 GW, ενώ θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά 40% σε σύγκριση με το 2019, όπως ανακοίνωσε σήμερα.

Το χαρτοφυλάκιο που σχεδιάζει ο όμιλος θα περιλαμβάνει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, βιοενέργεια και τεχνολογία δέσμευσης και φύλαξης ενέργειας από υδρογόνο και άνθρακα, με το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων να έχει ολοκληρωθεί έως το 2025.

Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου της BP θα μειωθεί κατά τουλάχιστον ένα εκατ. βαρέλια ημερησίως σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2019, ανακοίνωσε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι θα σταματήσει τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε νέες χώρες.

«Η BP εγκαινιάζει από σήμερα μία νέα στρατηγική που θα αναδιαμορφώσει τις δραστηριότητές της καθώς κάνει στροφή και από διεθνή πετρελαϊκή εταιρεία που εστιάζει στην παραγωγή πόρων θα γίνει μια ολοκληρωμένη ενεργειακή εταιρεία με στόχο να προσφέρει λύσεις στους πελάτες της», τονίζει η ανακοίνωση.