Bloomberg: Σε απολύσεις ανωτάτων στελεχών της προχωρά η HSBC

Bloomberg: Σε απολύσεις ανωτάτων στελεχών της προχωρά η HSBC

Σε περικοπές ανωτάτων στελεχών της στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής προχωρά η HSBS Holdings, στο πλαίσιο του εν εξελίξει σχεδίου αναδιάρθρωσης στο σύνολο της εταιρείας, σύμφωνα με πηγή του Bloomberg, που είναι γνώστης του θέματος.

Οι περικοπές αντικατοπτρίζουν μια σταδιακή μείωση των θέσεων εργασίας, δήλωση η ανώνυμη πηγή. Την Τρίτη το Reuters είχε μεταδώσει ότι οι προωθούμενες μειώσεις προσωπικού θα επηρέαζαν δεκάδες εργαζομένων της HSBC.

Έναν χρόνο πριν, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Stuart Gulliver, προχώρησε στην παρουσίαση τριετούς σχεδίου περιορισμού του δικτύου της τράπεζας σε παγκόσμια κλίμακα. Στο πλαίσιο του πλάνου ήταν το κλείσιμο των μη κερδοφόρων δραστηριοτήτων και της κατάργησης 25.000 θέσεων εργασίας. Το σχέδιο βοήθησε την HSBC να ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών για τα μειωμένα καθαρά κέρδη της εταιρείας στο πρώτο τρίμηνο.

Τον Φεβρουάριο ο επικεφαλής της τράπεζας, Samir Assaf, προσέλαβε τον Matthew Westman, πρώην πρόεδρο της επενδυτικής τραπεζικής της Goldman Sachs στην Ευρώπη.