Bloomberg Billionaires Index: Ο Έλον Μασκ εκτόπισε τον Γκέιτς στην τρίτη θέση

Bloomberg Billionaires Index: Ο Έλον Μασκ εκτόπισε τον Γκέιτς στην τρίτη θέση

Η περιουσία του συνιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla όχι μόνο αυξήθηκε κατά 7,2 δισ. δολάρια φτάνοντας στα 127,9 δισ. δολάρια, αλλά ξεπέρασε αυτή του Μπιλ Γκέιτς του ιδρυτή της Microsoft.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Μασκ έχει προσθέσει 100,3 δισ. δολάρια στην περιουσία του φέτος, τα περισσότερα από οποιοδήποτε άλλον, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, μία κατάταξη των 500 πιο πλούσεων ανθρώπων του κόσμου. Τον Ιανουάριο ήταν στην 35η θέση.

Η άνοδος του καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την Tesla, της οποίας η χρηματιστηριακή αξία πλησιάζει τα 500 δισ. δολάρια. Περίπου τρίτα-τέταρτα της περιουσίας του αποτελείται από μετοχές της Tesla η οποία  θα συμπεριληφθεί από τις 21 Δεκεμβρίου στον δείκτη S&P 500.

To ορόσημο του Μασκ σηματοδοτεί μόλις τη δεύτερη φορά στην οκταετή ιστορία της συγκεκριμένης κατάταξης του Bloomberg, στην οποία ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, καταλαμβάνει θέση χαμηλότερη από τη δεύτερη. Ηταν στην πρώτη θέση για χρόνια, πριν τον ξεπεράσει ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, το 2017.

Η περιουσία του Μπιλ Γκέιτς φτάνει στα 127,7 δισ. δολάρια, αλλά θα ήταν πολύ υψηλότερη αν δεν είχε δωρίσει τόσα χρήματα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Υπολογίζεται πως έχει δώσει περισσότερα από 27 δισ. στο ομώνυμο ίδρυμά του από το 2006.

Tobias Schwarz/Pool via AP