BlackRock: Εκποίηση του μεριδίου της 200 εκατ. δολαρίων στην China Telecom μετά την απαγόρευση των ΗΠΑ

BlackRock: Εκποίηση του μεριδίου της 200 εκατ. δολαρίων στην China Telecom μετά την απαγόρευση των ΗΠΑ

Η BlackRock πούλησε σχεδόν ολόκληρο το μερίδιό της στην China Telecom, εταιρεία που περιλαμβάνεται στη λίστα των κινεζικών εταιρειών στις οποίες απαγορεύεται να επενδύουν αμερικανικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με διοικητικό έγγραφο.

Η κίνηση έρχεται την στιγμή που Αμερικανοί επενδυτές προσπαθούν να εκποιήσουν τις μετοχές που υπόκεινται στις κυρώσεις, σύμφωνα με τις οποίες απαγορεύεται σε Αμερικανούς πολίτες να επενδύουν σε εταιρείες που εικάζεται ότι έχουν δεσμούς με τις ένοπλες δυνάμεις της Κίνας.

Η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης στοιχείων ενεργητικού του κόσμου πούλησε 818 εκατ. μετοχές της China Telecom, μίας από τις 44 εταιρείες που περιλαμβάνονται στη λίστα σε τιμή κατά 12% χαμηλότερη από το κλείσιμο της μετοχής την Τρίτη.

Η κυβέρνηση Τραμπ επέκτεινε την απαγόρευση προσθέτοντας άλλες εννέα εταιρείες στη λίστα την Τετάρτη, και οι επενδυτές αναμένουν περισσότερες εκποιήσεις εκ μέρους των μεγάλων αμερικανικών funds προτού τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση τον Νοέμβριο του 2021.

Η μετοχή της China Telecom ενισχύθηκε κατά 1,4% σήμερα, καθώς κάποιοι επενδυτές από άλλες χώρες έσπευσαν να αγοράσουν μετοχές σε χαμηλότερη τιμή.