7ος χρόνος, ημέρα 2230η
Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2021

B. Μαρινάκης - Capital Product Partners: «Κάτι καλό γίνεται στην Ελλάδα»

B. Μαρινάκης - Capital Product Partners:  «Κάτι καλό γίνεται στην Ελλάδα»

Το μήνυμα ότι η ελληνική οικονομία έχει αρχίσει να αλλάζει προς το καλύτερο προσελκύοντας το ενδιαφέρον μεγάλων επενδυτών εξέπεμψε ο επικεφαλής του ομίλου Capital Product Partners LP Βαγγέλης Μαρινάκης, μιλώντας στην επίσημη εκδήλωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών για την έναρξη της διαπραγμάτευσης του ομολόγου των 150 εκατ. ευρώ που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα η CPLP Holdings.«Κάτι καλό γίνεται στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.

O επικεφαλής του ομίλου σχολίασε επίσης ότι όλες οι ναυτιλιακές εταιρείες οι οποίες έχουν εκδώσει ομόλογα που διαπραγματεύονται στο ΧΑ είναι μεγάλες και αξιόπιστες και απεύθυνε κάλεσμα στης χρηματιστηριακές αρχές να εντείνουν τις προσπάθειες για προσέλκυση και άλλων μεγάλων και σοβαρών εταιρειών.

Ο Β. Μαρινάκης αναφέρθηκε ακόμα στον ναυτιλιακό κλάδο ο οποίος είναι από τους πιο «πράσινους», στοιχείο που ανέδειξε και η και η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης, που χτύπησε το καμπανάκι εισαγωγής του ομολόγου μαζί με τα στελέχη του ομίλου, υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία που έχει τόσο για το ΧΑ όσο και για την ελληνική ναυτιλία η επιτυχία της ομολογιακής έκδοσης της CPLP, ενώ ο CEO της CPLP Γεράσιμος Καλογηράτος, εξέφρασε την προσδοκία του να αποτελέσει η συγκεκριμένη έκδοση παρακαταθήκη ώστε να εισέλθουν και άλλες εταιρείες στο χρηματιστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι έκδοση του 5ετούς ομολόγου ύψους 150 εκατ. ευρώ είχε ευρεία απήχηση στις τάξεις του ελληνικού επενδυτικού κοινού, ιδιωτικών, και θεσμικών χαρτοφυλακίων, παρουσιάζοντας υπερκάλυψη ρεκόρ κατά 5,3 φορές καθώς η συνολική ζήτηση ανήλθε στα 801,37 εκατ. ευρώ.

Η απόδοση και το επιτόκιο καθορίστηκαν στο 2,65% στο κατώτατο σχεδόν σημείο του αρχικού εύρους που ήταν 2,60%-3,00.