Αυξημένα κατά 13% τα έσοδα, διψήφια αύξηση διαφημίσεων στη Google
Alphabet

Αυξημένα κατά 13% τα έσοδα, διψήφια αύξηση διαφημίσεων στη Google

Η Alphabet Inc διέψευσε χθες τις εκτιμήσεις των αναλυτών για την πορεία των εσόδων της το πρώτο τρίμηνο του 2020, καθώς η Google παρουσίασε διψήφια αύξηση των διαφημίσεων παρά την οικονομική επιβράδυνση από την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, όπως μετέδωσε το Reuters.

Η τιμή των μετοχών της Alphabet αυξήθηκε κατά 4% στα 1.282 δολάρια, τέσσερις ώρες μετά την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων, ενώ είχε καταγραφεί πτώση της τιμής τους κατά περίπου 8% μέσα στη χρονιά.

Τα συνολικά έσοδα της Alphabet κατά το πρώτο τρίμηνο ήταν 41,2 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση 13% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. 

Η θετική πορεία της αμερικανικής οικονομίας, αλλά και η αύξηση της χρήσης του διαδικτύου οδήγησαν την Google σε θεαματική αύξηση των εσόδων της τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, η εξάπλωση του κορονοϊού διαχώρισε τις δύο τάσεις, με τις δαπάνες των καταναλωτών να μειώνονται ουσιαστικά, ενώ η χρήση του διαδικτύου αυξάνεται.

Σύμφωνα με την διευθύνουσα σύμβουλο της Alphabet, Ruth Porat, «από σήμερα, αναμένουμε ότι το δεύτερο τρίμηνο θα είναι δύσκολο για τη διαφημιστική μας επιχείρηση», καθώς τα έσοδα από διαφημίσεις αναζήτησης μειώθηκαν έως τα τέλη Μαρτίου σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.