Απόβαση των Αμερικάνων της Invenergy στην Ελλάδα το 2021

Απόβαση των Αμερικάνων της Invenergy στην Ελλάδα το 2021

Η αμερικανική εταιρεία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Invenergy ήδη προσλαμβάνει προσωπικό στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα. Όπως φαίνεται και από την αγγελία εργασίας που φέρνει στη δημοσιότητα το Liberal, η εταιρεία αναζητά «Senior Manager, International Development». Μέσα στο 2021 θα έχει εκδηλωθεί και επίσημη επενδυτική πρόταση, ενώ θα πραγματοποιηθεί και road trip προκειμένου να εντοπίσει την κατάλληλη τοποθεσία για την επένδυσή της.

«Στο ταξίδι του υφυπουργού Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας, Κώστα Φραγκογιάννη στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στο Σικάγο εκφράστηκε το ενδιαφέρον της πολυεθνικής Invenergy για τη χώρα μας. Από τότε το αρμόδιο υπουργείο βρίσκεται σε συνεχείς συζητήσεις με την εταιρεία, η οποία έως το τέλος του 2021 αναμένεται να συγκεκριμενοποιήσει το ενδιαφέρον της για την ελληνική αγορά» αναφέρουν καλά πληροφορημλενες πηγές στο Liberal.

Το ενδιαφέρον της αμερικάνικης εταιρείας επιβεβαιώνει και εκπρόσωπος της εταιρείας στο Liberal, αναφέροντας πως «το ενδιαφέρον μας για την ελληνική αγορά είναι ζωηρό. Ωστόσο βρισκόμαστε σε αρχικό ακόμη στάδιο μιας επένδυσης». Σημειώνεται πως με τον Fernando Ferreyra, διευθυντή ανάπτυξης της αμερικάνικης εταιρείας, είχε συναντηθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ταξίδι του στις ΗΠΑ.

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ΑΠΕ στη Βόρεια Αμερική 

H Invenergy είναι μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειες από ανανεώσιμες πηγές ενέργειες στη Βόρεια Αμερική, ενώ αποτελεί από τους top «παίκτες», καθώς έχει στην ιδιοκτησία της μονάδες παραγωγής αιολικής ενέργειας στις ΗΠΑ. Τα projects που τρέχει είναι σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς επίσης και στο Eλ Σαβαρόδ και στη Κολομβία. Συνολικά «τρέχει» 164 projects, έχει αναπτύξει περίπου 25.139 MW και τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια 5, 5 εκατ. κατοικίες και επαγγελματικά ακίνητα.

Επέκταση στην Ευρώπη..

Η πολυεθνική έχει θέσει ως στρατηγικό της στόχο την επέκτασή της στην ευρωπαϊκή αγορά. Έχει ήδη παρουσία στην αγορά της Μ.Βρετανίας,της Πολωνίας, ενώ πρόσφατα επεκτάθηκε στην αγορά του Ισραήλ. Όλα της τα project της έχουν να κάνουν με την παραγωγή πράσινης ενέργειας.

Έρχονται για road trip

Όπως αναφέρουν πηγές «η πανδημία του κορονοϊού «πάγωσε» προσωρινά  τα σχέδια της αμερικάνικης εταιρείας. Είχε κανονιστεί road trip σε συνεργασία με την Enterprise Greece, προκειμένου στελέχη της εταιρείας να δουν πιθανές περιοχές για την επένδυσή τους. Ωστόσο η πανδημία του κορονοϊού ανέβαλε τα σχέδια της εταιρείας, και έτσι είμαστε σε επαφή προκειμένου αυτό το roadtrip να πραγματοποιηθεί όταν κοπάσει η πανδημία. Πιστεούμε μέσα στο 2021 θα αρχίσει να υλοποιείται η επένδυση».

Άρχισε τις προσλήψεις…

Η εταιρεία ήδη προσλαμβάνει προσωπικό στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα. Όπως φαίνεται και από την αγγελία εργασίας που φέρνει στη δημοσιότητα το Liberal, η εταιρεία αναζητά «Senior Manager, International Development». Οι αρμοδιότητες του νεοπροσλαμβανομένου περιλαμβάνουν την διαχείριση των συμφωνιών που θα συνάψει η εταιρεία, η υπογραφή νέων συμβάσεων με προμηθευτές και συνεργάτες και γενικότερα την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της εταιρείας στη χώρα μας.