7ος χρόνος, ημέρα 2063η
Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021

Άντι Τζάσι: Ποιος είναι ο διάδοχος του Τζεφ Μπέζος στο τιμόνι της Amazon

Άντι Τζάσι: Ποιος είναι ο διάδοχος του Τζεφ Μπέζος στο τιμόνι της Amazon

Ο Τζεφ Μπέζος ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το τιμόνι της Amazon και θα παραδώσει μέσα στη χρονιά τα ηνία στον Άντι Τζάσι, στέλεχος της εταιρείας εδώ και πολλά χρόνια, ελάχιστα γνωστό όμως στο ευρύ κοινό.

Ο Τζάσι, 53 ετών, είναι στενός συνεργάτης του Μπέζος και έχει συμβάλει αποφασιστικά στην επιτυχία της τεχνολογικής εταιρείας τα τελευταία χρόνια. Τι άλλο γνωρίζουμε όμως γι’ αυτόν;

Προσελήφθη στην Amazon το 1997, τρία μόλις χρόνια μετά την ίδρυση της εταιρείας και μόλις είχε αποφοιτήσει από το Harvard Business School. Αφού εργάστηκε ως τεχνικός σύμβουλος του Μπέζος, ανέλαβε το 2006 να δημιουργήσει τη μονάδα υπολογιστικής cloud Amazon Web Services (AWS), την οποία κατάφερε να καταστήσει εξαιρετικά επιτυχημένη.

Μάλιστα, η μονάδα cloud είναι πλέον η κύρια πηγή κερδών της Amazon, και ελέγχει το 30% της αγοράς cloud, παρέχοντας φύλαξη δεδομένων για εταιρείες όπως η McDonald's και το Netflix, παρόλο που αντιμετωπίζει πλέον ανταγωνισμό από άλλους αμερικανικούς κολοσσούς όπως η Google και η Microsoft.

Η σκληρή δουλειά του στην Amazon τον έχει ανταμείψει, μια που η περιουσία του υπολογιζόταν στα 394 εκατ. δολάρια περίπου τον Νοέμβριο του 2020. Δεν είναι ακόμα γνωστό ποιες θα είναι οι απολαβές του στη νέα του θέση, σίγουρα όμως θα ξεπερνούν κατά πολύ την τρέχουσα αμοιβή του.

Επίσης, ο Άντι Τζάσι, σε αντίθεση με τον Τζεφ Μπέζος, εκφράζεται ανοιχτά γύρω από κοινωνικά ζητήματα.

Τέλος, έχει μεταξύ των συναδέλφων του τη φήμη του προσηνή και ευχάριστου, δίκαιου αλλά και αυστηρού προϊσταμένου.