Ανοιχτή στη συμμετοχή νέων επενδυτών η MLS

Ανοιχτή στη συμμετοχή νέων επενδυτών η MLS

(Φωτ.: Ο κ. Καματάκης, αναφερόμενος στους στόχους της εταιρείας για το επόμενο διάστημα, ξεχωρίζει την προώθηση των δύο νέων κατηγοριών προϊόντων, που είναι η σειρά Diamond, που ουσιαστικά αφορά σε μια νέα σειρά smartphone και tablets, υψηλών προδιαγραφών που ανταγωνίζονται επάξια πολύ γνωστά brand αλλά έχουν πολύ καλύτερη τιμή.)

Της Αντιόπης Σχοινά

Αποτελέσματα-έκπληξη τόσο σε επίπεδο τζίρου όσο και κερδών αναμένεται να παρουσιάσει, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η MLS για το 2015, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της εισηγμένης, Γιάννης Καματάκη, ο οποίος δηλώνει ότι η εταιρεία είναι ανοιχτή στη συμμετοχή νέων partner που προσθέτουν αξία εκτός από κεφαλαιακή ενίσχυση.

«Το 2015 η MLS κινήθηκε με εξαιρετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και αναδείχθηκε πρώτη σε πωλήσεις tablet, ενώ πουλήθηκαν σχεδόν διπλάσια smartphones MLS από την προηγούμενη χρονιά»,σημειώνει ο ίδιος στο Liberal.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στους στόχους της εταιρείας για το επόμενο διάστημα, ξεχωρίζει την προώθηση των δύο νέων κατηγοριών προϊόντων, που είναι η σειρά Diamond, που ουσιαστικά αφορά σε μια νέα σειρά smartphone και tablets, υψηλών προδιαγραφών που ανταγωνίζονται επάξια πολύ γνωστά brand αλλά έχουν πολύ καλύτερη τιμή. Επίσης πρόσφατα κυκλοφόρησε η MLS Super Smart TV, η πρώτη Android τηλεόραση, που συνδυάζει κορυφαία τεχνολογία και υψηλή αισθητική με λεπτό μεταλλικό πλαίσιο, διαθέτει φωνητικές δυνατότητες χρήσης, εμπλουτισμένες με μια σειρά εντυπωσιακών λειτουργιών.

 

(Φωτ.: Πρόσφατα κυκλοφόρησε η MLS Super Smart TV, η πρώτη Android τηλεόραση, που συνδυάζει κορυφαία τεχνολογία και υψηλή αισθητική.)

Επέκταση σε νέα προϊόντα

Ωστόσο, τονίζει ότι στις προθέσεις της MLS είναι να επεκταθεί σε νέες κατηγορίες οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα, καθώς η εταιρεία έχει από την πρώτη στιγμή παρουσίας της στην αγορά αιχμή του δόρατος την καινοτομία και επενδύει σταθερά σε έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, ενώ δηλώνει αισιόδοξος ότι και το 2016 η MLS θα παραμείνει στην 1η θέση στην αγορά των tables και θα διευρύνει το μερίδιο αγοράς της στα smartphones, καθώς ήδη το Δεκέμβριο του '15 στην κατηγορία 300-400ευρώ, η MLS είχε τη 2η θέση στην αγορά.

«Η ελληνική αγορά τεχνολογικών προϊόντων εισέρχεται κατά την εκτίμησή μας σε πιο ήρεμα νερά βελτιώνοντας τις προοπτικές των επιχειρήσεων του κλάδου αλλά και της εταιρείας μας», τονίζει ο ίδιος.

«Επιδίωξη μας να διευρύνουμε τη συμμετοχή στο μετοχικό μας κεφάλαιο και άλλων ποιοτικών θεσμικών χαρτοφυλακίων»

Όσον αφορά στην κεφαλαιοποίηση αλλά και τη μετοχική σύνθεση της εταιρείας, αυτή αντικατοπτρίζει την άνοδο των οικονομικών μεγεθών αλλά και την εξέλιξη της MLS σε μια καινοτόμο εταιρεία με εξαιρετικές προοπτικές. Απαντώντας σχετικά με την πιθανότητα εισόδου νέου επενδυτή, αναφέρει ότι «είναι επιδίωξη μας να διευρύνουμε τη συμμετοχή στο μετοχικό μας κεφάλαιο και άλλων ποιοτικών θεσμικών χαρτοφυλακίων, γιατί αυτό ισχυροποιεί και την επιχειρηματική πορεία της εταιρείας».

Ο σεϊχης από το Κατάρ

Υπενθυμίζεται ότι τέλη Δεκέμβρη του 2014 η εταιρεία KM Co Ltd της βασιλικής οικογένειας του Kατάρ και συγκεκριμένα του σεΐχη Khalid Bin Jassim A. J. Al- Thani αύξησε το μετοχικό ποσοστό της στο 5%, και τότε ο Γιάννης Kαματάκης είχε χαρακτηρίσει την κίνηση ως ψήφο εμπιστοσύνης των Aράβων στην ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία, που θα δώσει ώθηση στο στρατηγικό σχέδιο περαιτέρω ανάπτυξής της στις χώρες του Aραβικού Kόλπου και της Bόρειας Aφρικής.

Άλλωστε, βασική επιδίωξη της διοίκησης της MLS είναι η ενίσχυση της παρουσίας της σε αγορές όπως η Τουρκία, Νιγηρία, Χιλή, Μαρόκο, Σ. Αραβία και Ιορδανία αλλά και η εξάπλωση σε διεθνής αγορές με δυναμική.