7ος χρόνος, ημέρα 2225η
Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021

Αναστολή διαπραγμάτευσης για την Monte dei Paschi μετά την απόσυρση εναλλακτικού σχεδίου διάσωσης

Αναστολή διαπραγμάτευσης για την Monte dei Paschi μετά την απόσυρση εναλλακτικού σχεδίου διάσωσης

Πτώση 6% κατέγραψαν οι μετοχές της Monte dei Paschi το πρωί, πυροδοτώντας τον αυτόματο μηχανισμό αναστολής διαπραγμάτευσης της μετοχής. Οι απώλειες οφείλονται στην ανακοίνωση του Corrado Passera, σύμφωνα με την οποία αποσύρει την πρότασή του για σχέδιο διάσωσης της παλαιότερης ιταλικής τράπεζας.

Σύμφωνα με το Reuters, o πρώην υπουργός Βιομηχανίας και παλιός τραπεζίτης, Corrado Passera, απέσυρε την πρότασή του για την Monte dei Paschi, κατηγορώντας την ιταλική τράπεζα για παρεμπόδιση και αδιαφορία ως προς τα συμφέροντα των μετόχων της.

Η απόσυρση του Passera σημαίνει πως στην τράπεζα απομένει το σχέδιο που είχε καταρτίσει η JP Morgan, το οποίο περιλαμβάνει την πώληση “κόκκινων” δανείων ύψους 28 δισ. ευρώ και αύξηση κεφαλαίου 5 δισ. ευρώ.

“Η πρότασή μας ήταν σοβαρή και είχε ως στόχος την ανάκαμψη της τράπεζας, γεγονός που θα έβγαζε στο προσκήνιο τους μετόχους”, ανέφερε σε επιστολή του προς την τράπεζα ο Passera.

“Μας αρνήθηκαν τους μίνιμουμ όρους που είχαμε θέσει για να προχωρήσουμε”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, “λυπάται για την απόφαση του Passera αλλά όπως πρόσθεσε, οι ισχυρισμοί του ήταν αβάσιμοι και ασύμβατοι με την εντολή που έχει λάβει η τράπεζα για να εγγυάται σε όλους τους επενδυτές το ίδιο επίπεδο πρόσβασης σε στοιχεία.