Ανάπτυξη ρεκόρ του TikTok στην Ιρλανδία

Ανάπτυξη ρεκόρ του TikTok στην Ιρλανδία

Το TikTok θα αυξήσει τον αριθμό των υπαλλήλων του στην Ιρλανδία σε 1.100 έως τις αρχές του 2021 από μόλις 20 τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε η κινεζικών συμφερόντων εφαρμογή βίντεο σήμερα, σημειώνοντας έναν ρυθμό ανάπτυξης που σύμφωνα με την υπηρεσία ξένων επενδύσεων της Ιρλανδίας είναι από τους ταχύτερους που έχουν καταγραφεί.

Το TikTok ανακοίνωσε ότι η διοικητική ομάδα για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική έχει πλέον την έδρα της στο Δουβλίνο, και εποπτεύει την προστασία ιδιωτικότητας και δεδομένων για την Ευρώπη. Οι 900 υπάλληλοι που απασχολεί αυτή την στιγμή η TikTok στην Ιρλανδία αντιστοιχούν στο 50% περίπου του ανθρώπινου δυναμικού που απασχολεί η εταιρεία στην Ευρώπη.

Η εφαρμογή βίντεο, που ανήκει στην κινεζική ByteDance, είχε επίσης ανακοινώσει τον Αύγουστο ότι θα δημιουργήσει το πρώτο της ευρωπαϊκό κέντρο δεδομένων στην Ιρλανδία, όπου τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Google, το Facebook και η Apple έχουν επίσης εγκαταστήσει την ευρωπαϊκή έδρα τους, επωφελούμενες από την χαμηλή φορολόγηση των επιχειρήσεων.

Πηγή: Reuters