Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019, 18:25

-A +A

Αλ. Εξάρχου: Το Μετρό της Θεσσαλονίκης διασώθηκε χάριν της Άκτωρ

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019, 18:25
Αλ. Εξάρχου: Το Μετρό της Θεσσαλονίκης διασώθηκε χάριν της Άκτωρ
-A +A

«Είναι εντός χρονοδιαγράμματος. Το 2020 θα έχει τελειώσει» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Άκτωρ Αλέξανδρος Εξάρχου στο περιθώριο του Thessaloniki Regional Forum, για το έργο του Μετρό και πρόσθεσε ότι «διεσώθη χάρη στην Άκτωρ. Θα ήταν η μεγαλύτερη καταστροφή των μετρό στην Ευρώπη. Διακινδύνευσε εξαιρετικά (σ.σ. η Ακτωρ) αναλαμβάνοντας υποχρεώσεις της ΑΕΓΕΚ στο παρελθόν. Δεν είχαμε να κερδίσουμε πολλά χρήματα, αντιθέτως διακινδυνεύτηκαν πολλές ζημιές, αλλά βάλαμε πλάτη όταν η ελληνική πολιτεία μας χρειάστηκε και πλέον το μετρό της Θεσσαλονίκης όχι απλά θα γίνει, αλλά θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για έργα μετρό σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Εν συνεχεία εξέφρασε την περηφάνια του για τα έργα της εταιρείας: «Είμαστε περήφανοι για πολλά έργα που έχουμε κάνει. Ενθουσιάζομαι προσωπικά κάθε φορά που ταξιδεύω στη Βόρεια Μακεδονία, όπου ο δρόμος Demir Kapijia – Smokvica (πρόκειται για το τελευταίο οδικό τμήμα του πανευρωπαικού διαδρόμου 10), εκτός του ότι είναι εξαιρετικός έχει κανείς τη δυνατότητα να δει τη διαφορά ενός έργου που είναι ευρωπαϊκού επιπέδου, καλά φτιαγμένο, με όλες τις προδιαγραφές που απαιτεί η ΕΕ και να το συγκρίνει με ένα έργο που έχουν κάνει οι Κινέζοι. Το δικό μας εξαιρετικό, η συνέχεια από τους Κινέζους λιγότερο ωραία».

«Αυτή η αντίθεση δείχνει πόσο καλό μπορεί να είναι ένα έργο, εφόσον το μοναδικό κριτήριο δεν είναι μια σκοτωμένη προσφορά, αλλά μια πρόταση value for money που διασφαλίζει την ποιότητα στο χαμηλότερο ρεαλιστικά κόστος», δήλωσε χαρακτηριστικά 

«Χρειάζεται» - συνέχισε ο κ. Εξάρχου - «μία ισορροπία. Εάν όλα στηρίζονται μόνο στο ποιος δίνει τη χαμηλότερη προσφορά, τελικώς και οι μεγάλες εταιρείες δεν δημιουργούνται και δεν αναπτύσσεται τεχνογνωσία και τα διάφορα κράτη που ακολουθούν αυτή τη σκοπιμότητα οδηγούνται όπως εμείς στην περιπέτεια μετρό Θεσσαλονίκης στο παρελθόν. Οι υπερβολές από κάθε πλευρά δεν βοηθούν».

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα