Akzo Nobel: Προσφορά 1,4 δισ. ευρώ για την εξαγορά της Tikkurila

Akzo Nobel: Προσφορά 1,4 δισ. ευρώ για την εξαγορά της Tikkurila

Η ολλανδική εταιρεία χημικών και χρωμάτων Akzo Nobel ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέβαλε πρόταση για την εξαγορά της φινλανδικής Tikkurila, κατά 13% υψηλότερη από την αυξημένη προσφορά που υπέβαλε νωρίτερα αυτόν τον μήνα η αμερικανική ανταγωνίστριας PPG.

Η Akzo προσφέρει 31,25 ευρώ ανά μετοχή, δίνοντας στην Tikkurila κεφαλαιοποίηση 1,4 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με την προσφορά 27,75 ευρώ ανά μετοχή της PPG πριν από δύο εβδομάδες, και καλεί το διοικητικό συμβούλιο της φινλανδικής εταιρείας να ξεκινήσει συνομιλίες, παρόλο που έχει ήδη αποδεχτεί την προσφορά της PPG.

Ο CEO της Akzo, Τιερί Βάνλανκερ δήλωσε ότι πρόκειται για «μία πολύ λογική προσφορά» και αρνήθηκε ότι η εταιρεία του προσπαθεί απλώς να αμυνθεί εναντίον της PPG, η οποία το 2017 απέσυρε την προσφορά 26,5 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Akzo μετά την επίμονη άρνηση αποδοχής από την εταιρεία.

Η PPG υπέβαλε αναβαθμισμένη προσφορά αφού η Tikkurila δήλωσε ότι είχε λάβει ανταγωνιστική προσφορά, ωστόσο ο Βάνλανκερ δεν διευκρίνισε αν αυτή προερχόταν από την Akzo.