Κοινό συμφέρον όλων μας να ευδοκιμούν επενδύσεις στην Ελλάδα

Κοινό συμφέρον όλων μας να ευδοκιμούν επενδύσεις στην Ελλάδα

Την ικανοποίησή του για την νέα μεγάλη επένδυση της εταιρείας «Mytilineos», ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση είναι παρούσα για να βοηθήσει κάθε επενδυτή ώστε να λυθεί το οποιοδήποτε τυχόν εμπόδιο υπάρχει μπροστά του.

Αναλυτικά, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την ανακοίνωση της εταιρείας «Mytilineos», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Υπουργείο Επενδύσεων και Ανάπτυξης χαιρετίζει με ιδιαίτερα μεγάλη ικανοποίηση την ανακοίνωση της νέας μεγάλης επένδυσης της εταιρείας Mytilineos. Η Κυβέρνηση είναι παρούσα για να βοηθήσει κάθε επενδυτή ώστε να λυθεί το οποιοδήποτε τυχόν εμπόδιο υπάρχει μπροστά του. Κοινό συμφέρον όλων μας τέτοιου είδους επενδύσεις να ευδοκιμούν στην Ελλάδα».

Νωρίτερα, η Mytilineos ανακοίνωσε ότι έπειτα από την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων αδειοδοτικών διαδικασιών και με τη συνδρομή και εμπειρία του Τομέα Έργων EPC – METKA, ξεκινά το φθινόπωρο τις κατασκευαστικές εργασίες σε έναν από τους μεγαλύτερους σταθμούς συνδυασμένου κύκλου, με καύσιμο φυσικό αέριο (CCGT) στην Ευρώπη. 

Ο νέος σταθμός CCGT θα είναι ισχύος 826MW και θα κατασκευαστεί στο Ενεργειακό Κέντρο της εταιρείας στον Αγ. Νικόλαο, ενώ η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του σταθμού (commissioning) τοποθετείται στο 4ο τρίμηνο του 2021.