Τρίτη 27 Αυγούστου 2019, 11:54

-A +A

UBS: Πουλήστε μετοχές για προστασία από τον εμπορικό πόλεμο

Τρίτη 27 Αυγούστου 2019, 11:54
UBS: Πουλήστε μετοχές για προστασία από τον εμπορικό πόλεμο
-A +A

Με τον πλέον επίσημο τρόπο η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης περιουσίας στον κόσμο, UBS Global Wealth Management, δείχνει την ανησυχία της για τις επιπτώσεις που θα έχει για την παγκόσμια οικονομία η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου.

Ο ελβετικός κολοσσός που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 2,5 τρισ. Δολαρίων υποβαθμίζει τη σύσταση για τις μετοχές σε «underweight» για πρώτη φορά από την κρίση χρέους της Ευρωζώνης το 2012, σε μια προσπάθεια να προφυλάξει τους πελάτες του από τις πολλαπλές εστίες αβεβαιότητας.

Όπως ανέφερε χθες στους FT ο επικεφαλής επενδύσεων της επενδυτικής τράπεζας, Μαρκ Χέφελε, η εκ νέου κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου είναι πιθανή πριν το τέλος του έτους και οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα αυξάνονται. Επομένως, η UBS περιορίζει την έκθεσή της σε μετοχές έναντι των τοποθετήσεων σε ομόλογα υψηλής αξιολόγησης ως μέτρο προστασίας από τον εμπορικό πόλεμο.

Παρ' όλα αυτά, ο Χέφελε προχώρησε στην εκτίμηση ότι η αμερικανική οικονομία μπορεί να αποφύγει την ύφεση το 2020, μέσω της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής από την Fed και της υγιούς καταναλωτικής δαπάνης, η οποία αντιστοιχεί σχεδόν στο 70% της οικονομίας.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα