H Ebury γίνεται ο πρώτος μη τραπεζικός οργανισμός στο Faster Payments Scheme

H Ebury γίνεται ο πρώτος μη τραπεζικός οργανισμός στο Faster Payments Scheme

Τη συνεργασία της με την Form αλλά και την ένταξή της στο Faster Payment Scheme ανακοίνωσε η Ebury, από τις ταχύτερα ανερχόμενες Ευρωπαϊκές fintech εταιρίες στον κλάδο των διεθνών συναλλαγών.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, πρόκειται για μια σημαντική κίνηση «industry first», στο πλαίσιο ενός καινοτόμου μοντέλου που χρηματοδοτείται από τραπεζικούς οργανισμούς. Η Ebury είναι ο πρώτος μη τραπεζικός οργανισμός που εντάσσεται στο Faster Payments Scheme. Μέσω αυτού, η Ebury συνδέεται με την εθνική (βρετανική) υποδομή πληρωμών. Έτσι, οι πελάτες της έχουν τη δυνατότητα για πληρωμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και σε μεταφορές χρημάτων σε λογαριασμούς εντός του Ηνωμένου Βασιλείου σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.

Η Form3 είναι πάροχος τεχνολογίας cloud για πληρωμές, υπηρεσία για Τράπεζες και εποπτευόμενες fintech. Παρέχοντας μοναδικούς κωδικούς στους πελάτες της Ebury, εξασφαλίζει ότι όλες οι συναλλαγές μέσω του Faster Payments Scheme γίνονται με διαφάνεια, ταχύτητα, απλοποίηση και βελτίωση των υπηρεσιών, τόσο σε εισερχόμενες όσο και σε εξερχόμενες πληρωμές. Αυτή η δυνατότητα παρέχεται από έναν τραπεζικό οργανισμό που χρηματοδοτείται από την Barclays.

Ο Juan Lobato, CEO και συνιδρυτής της Ebury δήλωσε: «Η Ebury έχει δεσμευτεί να παρέχει εξαιρετική εξυπηρέτηση στους πελάτες της. Είμαστε ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με την Form3, η καινοτόμος τεχνολογία πληρωμών της οποίας επιτρέπει στους πελάτες μας να πραγματοποιούν πληρωμές σε πραγματικό χρόνο. Υπάρχει η τάση από τις ρυθμιστικές αρχές να επιτρέψουν σε μη τραπεζικούς οργανισμούς να αποκτήσουν πρόσβαση σε δυνατότητες που έως τώρα είχαν μόνον οι τραπεζικοί. Η Ebury ενσωματώνει σε βάθος το Faster Payment Scheme, κι αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να καινοτομούμε σε υπηρεσίες και προϊόντα με πολύ άμεσο τρόπο. Είμαι πολύ υπερήφανος που η Ebury είναι μια από τις λίγες χρηματοπιστωτικές εταιρίες στο Ηνωμένο Βασίλειο που παρέχουν στους πελάτες τους υπηρεσίες σε πραγματικό χρόνο, 24/7». 

Ο Dab Roberts, διευθυντής Τραπεζικών Προϊόντων και Υπηρεσιών Συναλλαγών στην Barclays, τόνισε: «Η Barclays έχει μακρά ιστορία στην παροχή πρωτοποριακών υπηρεσιών πληρωμών στην αγορά. Δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να προσφέρουν στους πελάτες τους την καλύτερη εμπειρία τελικού χρήστη. Ο ανταγωνισμός στην αγορά είναι απαραίτητος για την ανάπτυξη του κλάδου των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου και η συνεργασία με την Form3 και την Ebury αποδεικνύει πόσο επιτυχημένα εργαστήκαμε από κοινού ώστε να εδραιώσουμε την καινοτόμα αυτή υπηρεσία πληρωμών πραγματικού χρόνου, προς όφελος της Ebury και των πελατών της».

Ο Michael Mueller, διευθύνων σύμβουλος της Form3, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την Ebury παρέχοντας την καλύτερη δυνατή πρόσβαση στη βρετανική υποδομή πληρωμών. Έτσι, μπορούν να προσφέρουν επιχειρηματικές λύσεις προς όφελος των πελατών τους όπως η πρόσβαση σε πληρωμές σε πραγματικό χρόνο, κάτι που παλαιότερα περιοριζόταν σε λίγες μόνο τράπεζες».

Ο Craig Tillotson, διευθύνων σύμβουλος του Faster Payments Scheme δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναγνωρίσουμε την Ebury ως το πρώτο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που εντάχθηκε στο Faster Payment Scheme, στο πλαίσιο αυτού του νέου μοντέλου που χρηματοδοτείται από την Barclays. Είναι ένα ορόσημο στην ανάπτυξη της ατζέντας “ανοιχτή πρόσβαση” και επιτρέπει σε περισσότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και φορείς παροχής υπηρεσιών να συμμετέχουν άμεσα στο σύστημα, προωθώντας τον ανταγωνισμό και την καινοτομία».