Edison: Η πολιτική αλλαγή φέρνει θεσμικούς επενδυτές στην Ελλάδα

Edison: Η πολιτική αλλαγή φέρνει θεσμικούς επενδυτές στην Ελλάδα

Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις 7 Ιουλίου και η μετάβαση από μία αριστερή κυβέρνηση σε μία φιλική προς τις αγορές κυβέρνηση αναμένεται να ανοίξει την πόρτα για να αρχίσουν να κοιτούν ξανά την Ελλάδα θεσμικοί επενδυτές. Αυτό αναφέρει η Edison, σε έκθεσή της για την ελληνική αγορά.

Ο επενδυτικός οίκος τονίζει πως παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα συνεχίζει να μην βρίσκεται στα ραντάρ πολλών θεσμικών επενδυτών, υπάρχουν ενδείξεις ότι το αφήγημα στην ελληνική αγορά αρχίζει να αλλάζει. Όπως σημειώνει, ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ κερδίζει 40% από την αρχή του έτους και η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έχει υποχωρήσει κατά 300 μονάδες βάσης σε ιστορικό χαμηλό.

Παράλληλα, μία σειρά οικονομικών δεικτών αρχίζει να δείχνει ότι η ελληνική οικονομία κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτό οφείλεται στην πολιτική αλλαγή και στη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, στο ευνοϊκό περιβάλλον για το ρίσκο της Ελλάδας, στα πρωτογενή πλεονάσματα που υποδεικνύουν ότι βελτιώνεται η κατάσταση, καθώς και στην πρόοδο που σημειώθηκε μετά τις εκλογές στην υλοποίηση του project στο Ελληνικό. Επίσης σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι διοικητικές ομάδες των εταιρειών που κατάφεραν να επιβιώσουν στην κρίση είναι πλέον εξαιρετικά καταρτισμένες για να κάνουν τις επιχειρήσεις τους αποτελεσματικές και ανθεκτικές στους κινδύνους.

Σύμφωνα με την Edison, η άνοδος της ΝΔ και η οικονομική της ατζέντα ενίσχυσαν την εμπιστοσύνη και το κλίμα στην αγορά. Για το χρηματιστήριο, ο οίκος στέκεται στις προοπτικές έξι εισηγμένων στο ΧΑ, τις οποίες χαρακτηρίζει ασυνήθιστα ελκυστικές. Πρόκειται για τις ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, ΕΛΠΕ, ΑΔΜΗΕ και Πλαστικά Θράκης.