Τα μυθεύματα της Κυβέρνησης περί «εκτοπισμού της Τουρκίας» από τα Σκόπια!

Τα μυθεύματα της Κυβέρνησης περί «εκτοπισμού της Τουρκίας» από τα Σκόπια!

Του Κωνσταντίνου Λουκόπουλου*

Αφού η Κυβέρνηση έκανε την «ζημιά» με την βλαπτική για τα εθνικά συμφέροντα Συμφωνία των Πρεσπών (τα αρνητικά της ήδη τα διαπιστώνουμε καθημερινά) και αφού διαπίστωσε ότι κατακρημνίζεται δημοσκοπικά, ιδιαίτερα στην Μακεδονία προσπαθεί με διάφορα αφηγήματα που καταλήγουν μάλλον σε… διηγήματα να ανακαλύψει τα θετικά στοιχεία της Συμφωνίας που κύρωσαν ΣΥΡΙΖΑ «and friends»!

Ένα από αυτά τα μυθεύματα της κυβερνητικής προπαγάνδας για το χθεσινό επιτυχημένο ταξίδι του Πρωθυπουργού στα Σκόπια είναι ο πολυδιαφημισμένος «Έλεγχος του Εναερίου Χώρου» της Βόρειας Μακεδονίας από την Ελλάδα που είναι στην πραγματικότητα μία κουτοπόνηρη απόδοση στα Ελληνικά του Νατοϊκού « Αir policing» που αποτελεί Πολιτική του ΝΑΤΟ! Βέβαια κάπου εκεί ο κ. Πρωθυπουργός χωρίς να ξέρει και τι ακριβώς είναι το μπέρδεψε το πράγμα μεταξύ «Μίκρας και Μακεδονικών κρασιών»!

Αυτή η πονηρή και βαρύγδουπη απόδοση, είναι μία απλή αποστολή ειρηνικής περιόδου και αφορά την αναχαίτιση – αναγνώριση αγνώστων επικινδύνων ιχνών και άλλων πιθανών ιπταμένων ασύμμετρων απειλών (NATO Renegade Concept). Όταν η ίδια η χώρα – μέλος του ΝΑΤΟ δεν έχει δικά της μέσα μέσω ΝΑΤΟ καλείται γειτονική χώρα να καλύψει αυτή την αποστολή. Κάτι που το τόνισε και ο κ. Ζάεφ ίσως για να μην «στενοχωρήσει» την Άγκυρα. Η Ελλάδα το έχει κάνει αυτό εκ περιτροπής με την Ιταλία τόσο για την Αλβανία όσο και για το Μαυροβούνιο. Το γνωρίζατε; Μάλλον όχι γιατί ποτέ αυτή η αποστολή νατοϊκής ρουτίνας δεν είχε διαφημιστεί, όπως κάνει τώρα ο κ. Τσίπρας με τα Σκόπια, για να αποδείξει την δήθεν ελληνική «διείσδυση» μετά την Συμφωνία των Πρεσπών! Τα Α/Φ σταθμεύουν σε επιφυλακή στην χώρας τους και ίπτανται όταν απαιτηθεί. Που είναι λοιπόν αυτός ο…. Έλεγχος για τον οποίο μας λένε;

Ότι και να λέει λοιπόν Τσίπρας, Αποστολάκης και φιλικός τους Τύπος δεν πρόκειται για… αεροπορική προστασία! Πρόκειται όμως πρωτίστως για μία κατ' αρχήν Νατοϊκή διαδικασία που καθορίζεται από την Συμμαχική Διοίκηση Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ (ACO-SHAPE) και αφορά μέλη. Ξανατονίζω… μέλη! Όμως η «Βόρεια Μακεδονία» δεν είναι ακόμα μέλος και δεν αναμένεται να γίνει πριν τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Γιατί λοιπόν μία τέτοια εξωθεσμική βιασύνη καθόσον είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι πιέστηκε πάρα πολύ το ΓΕΕΘΑ να προετοιμάσει προσχέδιο σχετικής συμφωνίας χωρίς τις απαραίτητες τεχνικές και επιχειρησιακές λεπτομέρειες που έχουν σχέση με διασύνδεση Ραντάρ, Κέντρων Ελέγχου περιοχής κλπ! Σε αυτούς που θα σπεύσουν να μας πουν «για να προλάβουμε την Τουρκία» ας αποκαλύψουμε ότι ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε η Άγκυρα για κάτι τέτοιο. Μάλλον η Κυβέρνηση έσπευσε για να θριαμβολογήσει χθες για τα πόσα «πόσα πολλά πέτυχε» με αυτή την … «Πατριωτική» κατά τον Τσίπρα Συμφωνία.

Ο φιλικός στην Κυβέρνηση Τύπος αλλά και διάφοροι σχετικοί άσχετοι επανέλαβαν ως επιχείρημα την ατάκα Κοτζιά περί «εκτοπισμού της Τουρκίας» προκειμένου να πειστεί μέρος της κοινής γνώμης ότι παράγονται θετικά αποτελέσματα για την Χώρα. Ανενδοίαστα θα τα χαρακτήριζα όλα αυτά επιεικώς αφελή!

Είναι γνωστό ότι εδώ και 25 χρόνια, όλες τις κρατικές και κοινωνικές δομές στα Σκόπια ελέγχονται σε μεγάλο βαθμό από τους Τούρκους με τις «αρμόδιες» υπηρεσίες τους! Ίσως να μην γνωρίζουν ότι πάνω από το 60% των στελεχών των ΕΔ τους έχουν εκπαιδευτεί είτε στην Τουρκία, είτε από Τούρκους εκπαιδευτές στα Σκόπια. Η ηγεσία του μικρού Στρατού των βορείων γειτόνων μας ακόμα και αυτή την περίοδο πηγαινοέρχεται στην Άγκυρα. Είναι αστείος ο ισχυρισμός ότι η «Βόρεια Μακεδονία» θα απομακρύνει την Τουρκία των 80 εκ, του δεύτερου σε νούμερα ισχυρότερου Στρατού του ΝΑΤΟ, της μεγάλης αμυντικής βιομηχανίας και που ήταν «δίπλα» τους όλα αυτά τα χρόνια, για να «βάλουν μέσα» την Ελλάδα! Παρεμπιπτόντως να ρωτήσουμε το δίδυμο Τσίπρα – Αποστολάκη γιατί μέσα στους επιχειρηματίες που τους συνόδεψαν δεν ήταν κανείς από την Αμυντική Βιομηχανία;

Ο εν αποδρομή Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας ας αναλογιστεί τι ζημιά έχει κάνει με την εθνικά άκρως βλαπτική Συμφωνία των Πρεσπών! Μπορεί να γνωρίζει πολύ καλά την τέχνη της πολιτικής εξαπάτησης και τα προηγούμενα χρόνια να «έπιασε» αλλά καλό είναι να πάψει να θριαμβολογεί και να δημιουργεί μύθους που θα λειάνουν την σκληρή πραγματικότητα που αντιλαμβάνεται πλέον ο ελληνικός λαός. Κάνατε μεγάλη ζημιά!

*Ο Αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Λουκόπουλος είναι επικεφαλής στο «Παρατηρητήριο Liberal».