8ος χρόνος, ημέρα 2275η
Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022

Παναγιωτόπουλος σε Ακάρ: Σεβασμός κυριαρχικών δικαιωμάτων και διεθνούς δικαίου

Παναγιωτόπουλος σε Ακάρ: Σεβασμός κυριαρχικών δικαιωμάτων και διεθνούς δικαίου

Τη σημασία του σεβασμού της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της προσήλωσης στο Διεθνές Δίκαιο, που αποτελούν την αδιαμφισβήτητη εγγύηση για τη διαμόρφωση συνθηκών ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή, τόνισε στον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος στο περιθώριο της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στη συνάντηση, που έγινε κατόπιν αιτήματος του Τούρκου Υπουργού Αμύνης Χουλουσί Ακάρ, ο Νικόλαος Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ακόμα ότι είναι χρήσιμη η διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, αλλά για να γίνουν βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση απαιτείται βελτίωση του κλίματος και τήρηση των αρχών καλής γειτονίας.

Να σημειωθεί ότι παράλληλα, τον ομόλογο του Σεντάντ Ονάλ είχε την ευκαιρία να συναντήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης στο περιθώριο της Συνόδου Libya Stability Initiative, που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη της Λιβύης την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου.

Στη συνομιλία τους, που κράτησε 20 λεπτά, έγινε ανασκόπηση της μέχρι τώρα προόδου της θετικής ατζέντας, ενώ συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των δύο στην Αθήνα εντός Νοεμβρίου.