Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019, 20:14

-A +A

Φ. Ντονμέζ: Έτοιμο για νέα γεώτρηση στο σημείο «Μόρφου 1» το Γιαβούζ

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019, 20:14
Φ. Ντονμέζ: Έτοιμο για νέα γεώτρηση στο σημείο «Μόρφου 1» το Γιαβούζ
-A +A

Στο σημείο «Μόρφου 1» όπου θα πραγματοποιήσει την νέα γεώτρηση του εντός του τεμαχίου 7 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης κατευθύνεται το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ. 

Το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται εντός του οικοπέδου 7, το οποίο η Λευκωσία έχει παραχωρήσει για γεωτρήσεις στη γαλλική εταιρεία Total και την ιταλική ΕΝΙ. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυπριακή κυβέρνηση ενημερώνει Παρίσι και Ρώμη.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας ανέφερε σε ανάρτηση του στο twitter ότι «το γεωτρύπανό μας Γιαβούζ είναι σε νέο δρομολόγιο. Το Γιαβούζ κατευθύνεται προς το σημείο Μόρφου 1 όπου θα κάνει τη νέα του γεώτρηση κυματίζοντας τη σημαία μας. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να προσφέρουμε τις υπόγειες πηγές μας στον λαό μας. Αν υπάρχουν, θα τις βρούμε οπωσδήποτε».

Μάλιστα ο Τούρκος Υπουργός δημοσιεύει και φωτογραφίες του Γιαβούζ να συνοδεύεται από δύο φρεγάτες, μια ΜEKO-200 γενικών καθηκόντων και μία Ο.Η.Perry η οποία έχει ως βασική αποστολή την παροχή αντιαεροπορικής προστασίας.  

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα