ΓΔ: 891,80 -14,27 (-1,57 %)

Τζίρος: 52,73 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2018η
Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

ΓΔ: 891,80 -14,27 (-1,57 %)

Τζίρος: 52,73 εκατ. €   RT

Διπλωματικές πηγές: Τι θα συζητηθεί κατά την επίσκεψη Δένδια στην Τουρκία

Διπλωματικές πηγές: Τι θα συζητηθεί κατά την επίσκεψη Δένδια στην Τουρκία
Eurokinissi

Στο πλαίσιο των συνομιλιών που θα έχουν λάβουν χώρα κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στην Τουρκία, αναφέρθηκαν διπλωματικές πηγές. Σύμφωνα με τις εν λόγω πηγές, κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Άγκυρα αύριο, ο Νίκος Δένδιας θα έχει κατ'ιδίαν συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Στη συνέχεια θα υπάρξουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και κοινές δηλώσεις στον Τύπο. 

Από ελληνικής πλευράς, στην αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης, καθώς και η υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου. 

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών θα παραθέσει μετά, προς τιμήν του Υπουργού Εξωτερικών, δείπνο «ιφτάρ», λόγω της έναρξης του ραμαζανιού. 

Αναφορικά με την ημερήσια διάταξη των συνομιλίων, αναμένεται συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις, τόσο πολιτικές όσο και οικονομικές, καθώς και οι διεθνείς εξελίξεις με έμφαση στις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένου του μεταναστευτικού - προσφυγικού, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση στην Λιβύη και τη Συρία.