Ζάιμπερτ: Απευθείας επίθεση άνευ προηγουμένου
AP Photo
AP Photo
Επίθεση Ιράν σε Ισραήλ

Ζάιμπερτ: Απευθείας επίθεση άνευ προηγουμένου

Να υπακούσουν στις οδηγίες των ισραηλινών Αρχών και να παραμείνουν ασφαλείς, παρότρυνε όλους τους συμπατριώτες του, ο πρεσβευτής της Γερμανίας στο Ισραήλ, ο Στέφεν Ζάιμπερτ, με την επίθεση του Ιράν ενάντια στο Ισραήλ να βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Απευθείας επίθεση άνευ προηγουμένου: ιρανικά drones πλησιάζουν το Ισραήλ και μπορεί να έρχονται κι άλλα», τόνισε ο Ζάιμπερτ, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, μέσω της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης X, καλώντας όλους τους Γερμανούς που βρίσκονται στο Ισραήλ να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών Ασφαλείας.

Νωρίτερα, δεκάδες drones απογειώθηκαν λίγο μετά τις 23:00 από βάσεις του Ιράν με σκοπό να πλήξουν στόχους στο Ισραήλ, με τον πρωθυπουργό, Μπένιαμιν Νετανιάχου, να δηλώνει πως η απάντηση θα είναι «ευθεία και άμεση».

Πρόκειται για την πρώτη ευθεία επίθεση που εξαπολύει το Ιράν εναντίον του Ισραήλ, κάτι που κάνει τους ειδικούς να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης σύρραξης.

Την ίδια στιγμή, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν επέστρεψε στον Λευκό Οίκο και γίνονται συνεχείς διασκέψεις με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας για τις εξελίξεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ενημερώθηκε νωρίτερα για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή από τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, Τζέικ Σάλιβαν και τον κύριο αναπληρωτή Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, Τζον Φάινερ.