Μπάιντεν: Συνεχείς διαβουλεύσεις με το Συμβούλιο Ασφαλείας
Shutterstock
Shutterstock
Επίθεση Ιράν σε Ισραήλ

Μπάιντεν: Συνεχείς διαβουλεύσεις με το Συμβούλιο Ασφαλείας

Ενώ το Ιράν έχει ήδη εξαπολύσει επίθεση εναντίον του Ισραήλ με δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη να κατευθύνονται προς το έδαφός του, ο Τζο Μπάιντεν επέστρεψε στον Λευκό Οίκο και γίνονται συνεχείς διασκέψεις με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας για τις εξελίξεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ενημερώθηκε νωρίτερα για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή από τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, Τζέικ Σάλιβαν και τον κύριο αναπληρωτή Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, Τζον Φάινερ.

Ο Λευκός Οίκος προσέθεσε, ότι ο υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, ο υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν και ο πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγός Τσαρλς Κ. Μπράουν, θα είναι μεταξύ αυτών που θα βρίσκονται στην αίθουσα επιχειρήσεων, μαζί με τους Σάλιβαν και Φάινερ.

Επιπλέον, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις και ο προσωπάρχης του Τζο Μπάιντεν, Τζεφ Ζιέντς, «θα παραστούν μέσω βίντεο», ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

«Η επίθεση αυτή θα διαρκέσει πιθανόν πολλές ώρες», δηλώνει σε ανακοίνωση η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Άντριεν Γουότσον προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την «άμυνα» του Ισραήλ κατά «των απειλών αυτών από το Ιράν».

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι το Ιράν ξεκίνησε εναέρια επίθεση κατά του Ισραήλ.

«Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση από την ομάδα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας» σύμφωνα με εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επαναδιατύπωσαν νωρίτερα προς το Ισραήλ την «ακλόνητη δέσμευσή τους» μετά την κατάληψη από το Ιράν φορτηγού πλοίου, το οποίο, σύμφωνα με την Τεχεράνη, συνδέεται με το Ισραήλ, σε ένα πλαίσιο κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος διέκοψε προγραμματισμένο ταξίδι στο Ντελαγουέρ όπου βρισκόταν, ώστε να συνεδριάσει με την ομάδα ασφαλείας του. 

«Η επίθεση αυτή θα διαρκέσει πιθανόν πολλές ώρες», δηλώνει σε ανακοίνωση η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Άντριεν Γουότσον προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την «άμυνα» του Ισραήλ κατά «των απειλών αυτών από το Ιράν».

Σημειώνεται, ότι πρόκειται για την πρώτη ευθεία επίθεση που εξαπολύει το Ιράν εναντίον του Ισραήλ, κάτι που κάνει τους ειδικούς να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης σύρραξης.