Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους κατά δύο πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα
X
X

Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους κατά δύο πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα

Την ευθύνη για την εκτόξευση πυραύλων κατά δύο πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα ανέλαβαν οι προσκείμενοι στο Ιράν Χούθι της Υεμένης, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (6/2) ο εκπρόσωπός τους, Γιαχία Σαρία, σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά. Πρόκειται για τα πλοία Star Nasia και Morning Tide, ένα αμερικανικό και ένα βρετανικό, αλλά τα δεδομένα παρακολούθησης της ναυσιπλοΐας δείχνουν ότι είχαν σημαία Νήσων Μάρσαλ και Μπαρμπέιντος, όπως δήλωσε ο Σαρία, σύμφωνα με το Reuters.

Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί από ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας εξειδικευμένη στις διεθνείς θαλάσσιες μεταφορές, ότι βρετανικό φορτηγό πλοίο που κινείται στην Ερυθρά Θάλασσα, ανοικτά της Υεμένης, υπέστη ελαφριές ζημιές σε επίθεση drone.

Σύμφωνα με την εταιρεία Ambrey, η «αριστερή πλευρά» του φορτηγού πλοίου βρετανικής ιδιοκτησίας υπό σημαία νήσων Μπαρμπάντος υπέστη «ήσσονος σημασίας ζημιές» στην επίθεση του UAV.

Από την πλευρά της, η υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας της Βρετανίας (UKMTO) ανέφερε πως η επίθεση έγινε σε θαλάσσια περιοχή 57 ναυτικά μίλια δυτικά της Χοντάιντα. Κατά την ίδια πηγή, το πλήρωμα είδε UAV στην αριστερή πλευρά του, που εξαπέλυσε μικρό βλήμα εναντίον του, προκαλώντας επιπόλαιες ζημιές στα παράθυρα της γέφυρας.

Σύμφωνα με τη UKMTO, το συμβάν σημειώθηκε περί τις 02:00 (ώρα Ελλάδας), δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός.