Άγνωστο παραμένει για την ώρα το κίνητρο του δράστη.
Νεκρός ο δράστης, τουλάχιστον τρεις οι νεκροί (vid)
AP Photo/Al Goldis
AP Photo/Al Goldis
ΗΠΑ - Πυροβολισμοί στο Μίσιγκαν

Νεκρός ο δράστης, τουλάχιστον τρεις οι νεκροί (vid)

Άγνωστο παραμένει για την ώρα το κίνητρο του δράστη.

Νεκρός από αυτοπυροβολισμό, καθώς εικάζεται πως αυτοκτόνησε, έπεσε ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονικής επίθεσης στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, όπου κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον τρία άτομα, ενώ πέντε είναι σοβαρά τραυματίες.

Σύμφωνα με τις αρχές δεν υπάρχει πλέον «άμεση απειλή» για το Πανεπιστήμιο, τους φοιτητές και το προσωπικό, ενώ για την ώρα παραμένει άγνωστο το κίνητρο του δράστη.

Τουλάχιστον τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν όταν ένοπλος άνοιξε πυρ στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν (MSU) το βράδυ της Δευτέρας.

Ο προσωρινός αναπληρωτής αρχηγός της πανεπιστημιακής αστυνομίας, δήλωσε ότι πυροβολισμοί έπεσαν σε δύο σημεία - σε ένα ακαδημαϊκό κτίριο που ονομάζεται Berkey Hall και στο κτίριο της Ένωσης του Michigan State University.

Η αστυνομία που ανταποκρίθηκε στους πυροβολισμούς, οι οποίοι ξεκίνησαν λίγο μετά τις 20:00 (04:00 ώρα Ελλάδος), βρήκε θύματα και στις δύο τοποθεσίες.

Τουλάχιστον πέντε θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ορισμένα από αυτά με σοβαρά τραύματα και η αστυνομία του MSU εξέδωσε ενημέρωση μέσω Twitter λίγη ώρα αργότερα, λέγοντας ότι τουλάχιστον τρία επιπλέον άτομα είχαν σκοτωθεί.

Πολλά κτίρια της πανεπιστημιούπολης εκκενώθηκαν και ασφαλίστηκαν από την αστυνομία, καθώς οι αστυνομικοί σάρωσαν την πανεπιστημιούπολη για την αναζήτηση του δράστη και άλλων πιθανών θυμάτων.

Οι φοιτητές, το διδακτικό προσωπικό και οι κάτοικοι στις γύρω γειτονιές εκτός της πανεπιστημιούπολης του Ανατολικού Λάνσινγκ, περίπου 90 μίλια βορειοδυτικά του Ντιτρόιτ, κλήθηκαν από τις αρχές να βρουν ασφαλές καταφύγιο.

Ο ύποπτος, που αρχικά περιγράφηκε ως ένας κοντός άνδρας που φορούσε μάσκα, εθεάθη για τελευταία φορά να φεύγει πεζός από το κτίριο της Ένωσης MSU.

Διαβάστε επίσης:

Τουλάχιστον τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες από πυροβολισμούς στο πανεπιστήμιο (vid)