Μπάιντεν: ΗΠΑ και Γερμανία προχωρούν μαζί στο θέμα της Ουκρανίας
(AP Photo/Susan Walsh)
(AP Photo/Susan Walsh)

Μπάιντεν: ΗΠΑ και Γερμανία προχωρούν μαζί στο θέμα της Ουκρανίας

Οι ΗΠΑ και η Γερμανία προχωρούν μαζί σε ό,τι αφορά το θέμα της Ουκρανίας και ισχυροποιούν τη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ, δήλωσε απόψε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, υποδεχόμενος στον Λευκό Οίκο τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας ανέφερε από την πλευρά του ότι είναι πολύ σημαντικό να στείλουν οι δύο χώρες ένα μήνυμα ότι οι σύμμαχοι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στο Οβάλ Γραφείο, μπροστά στις κάμερες, προτού να ξεκινήσει η κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών, η οποία αναμένεται ότι θα επικεντρωθεί στο θέμα της Ουκρανίας.

Δεν έχει προγραμματιστεί κάποια συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη της συνάντησης.

(AP Photo/Susan Walsh)

ΗΠΑ: Νέο πακέτο στρατιωτικού εξοπλισμού για την Ουκρανία αξίας 400 εκατ. δολαρίων

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Παρασκευή έναν ακόμη γύρο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία, ένα νέο πακέτο υποστήριξης αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το πακέτο θα χρηματοδοτηθεί με βάση μια διάταξη η οποία εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο να μεταφέρει είδη και υπηρεσίες από τα αμερικανικά αποθέματα χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ανακοινώνοντας τη βοήθεια.

«Αυτό το πακέτο στρατιωτικής βοήθειας περιλαμβάνει περισσότερα πυρομαχικά για τα παρεχόμενα από τις ΗΠΑ HIMARS και τα οβιδοβόλα, τα οποία η Ουκρανία χρησιμοποιεί τόσο αποτελεσματικά για να αμυνθεί, καθώς και πυρομαχικά για τα οχήματα μάχης πεζικού Bradley, τις γέφυρες που εκτοξεύονται από τεθωρακισμένα οχήματα, πυρομαχικά και εξοπλισμό κατεδάφισης, καθώς και άλλα είδη συντήρησης, εκπαίδευσης και υποστήριξης», ανέφερε ο Μπλίνκεν.

Διαβάστε επίσης:

Μπλίνκεν και Λαβρόφ ανταλλάσσουν βαριές κατηγορίες

Πούτιν: Ζήτησε πρόσθετα μέτρα κατά της τρομοκρατίας

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε Ρώσο υπουργό και πέντε δικαστικούς για την υπόθεση του Καρά-Μουρζά