8ος χρόνος, ημέρα 2428η
Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022

Το «Very Gay Raptor» της Ford επαναπροσδιορίζει την έννοια του «Σκληρού» στο Goodwood

Το «Very Gay Raptor» της Ford επαναπροσδιορίζει την έννοια του «Σκληρού» στο Goodwood

Το «Very Gay Raptor» (VGR) και το νέο Ranger Raptor θα εμφανιστούν στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, επαναβεβαιώνοντας τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της Ford για την υποστήριξη της LGBTQ+ κοινότητας. Ο Gareth Thomas είναι o οικοδεσπότης των live συνεδριών στα πλαίσια του «Tough Talks» στο Goodwood και συζητώντας με προσκεκλημένους από την καρότσα του VGR, έχει ως στόχο να αμφισβητήσει τα στερεότυπα και να ξεκινήσει «δύσκολες συζητήσεις»

Η Ford θα εξακολουθήσει να δείχνει την υποστήριξή της στην LGBTQ+ κοινότητα στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα, φέρνοντας το «Very Gay Raptor» μαζί με το νέο Ranger Raptor.

Η εμφάνιση του «Very Gay Raptor» στην εκδήλωση που πραγματοποιείται κοντά στο Chichester, στο Ην. Βασίλειο, θα αποτελέσει το εφαλτήριο για περαιτέρω σημαντικές συζητήσεις με στόχο την εξάλειψη των διακρίσεων από τη βιομηχανία αυτοκινήτου και πέραν αυτής. Στο πλαίσιο αυτό, η Ford θα παρουσιάσει live συνεδρίες της νέας της σειράς «Tough Talks» στο Goodwood από την καρότσα του «Very Gay Raptor», με οικοδεσπότη τον Ουαλό θρύλο του ράγκμπι Gareth Thomas, τον πρώτο ανοιχτά γκέι επαγγελματία παίκτη ράγκμπι.

Κατά τη διάρκεια των συνεδριών θα διερευνηθεί πώς η βιομηχανία αυτοκινήτου μπορεί να καλλιεργήσει μία κουλτούρα ένταξης και υποστήριξης για την LGBTQ+ κοινότητα, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και φιλοξενώντας προσκεκλημένους όπως η οδηγός αγώνων Abbie Eaton, η κωμικός Catherine Bohart και ο Lord March – γιος του Δούκα του Richmond, ο οποίος ίδρυσε το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood και το Goodwood Revival.

Το «Very Gay Raptor» που δημιουργήθηκε το 2021, γεννήθηκε ως απάντηση σε ένα αρνητικό σχόλιο στα social media, με τη Ford να αποτυπώνει το πιο σκληροτράχηλο μοντέλο της σε μια απαστράπτουσα χρυσαφί απόχρωση, διακοσμημένη με τα γραφικά του ουράνιου τόξου. Η θετική διαδικτυακή ανταπόκριση ήταν τόσο συντριπτική, με αποτέλεσμα η Ford να αποφασίσει να δώσει σάρκα και οστά στο συγκεκριμένο όχημα – έκτοτε το αυτοκίνητο έχει χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο που θα βοηθήσει στην εξάλειψη των διακρίσεων.

Σε ένα teaser βίντεο που διαφημίζει την εμφάνιση του «Very Gay Raptor» και του νέου Ranger Raptor στην εκδήλωση, και τα δύο οχήματα περνούν μέσα από εκτός δρόμου διαδρομές γεμάτες λάσπη – ακολουθώντας μερικές φορές διαφορετικά μονοπάτια, κάνοντας σκληρές κόντρες και την ίδια στιγμή επιδεικνύοντας τον εξίσου εντυπωσιακό, σκληροτράχηλο χαρακτήρα και τις ασυναγώνιστες ικανότητές τους, ανεξάρτητα από τις διαφορετικές τους ταυτότητες. 1

Το νέο Ranger Raptor, που εμφανίζεται για πρώτη φορά ως «Very Gay Raptor», θα κάνει το δυναμικό του ντεμπούτο στην Ευρώπη στο Goodwood, ακολουθώντας την απαιτητική εκτός δρόμου πίστα που βρίσκεται ανάμεσα στις διαδρομές της βρετανικής ανάβασης, τροφοδοτούμενο από έναν twin-turbo V6 κινητήρα με χωρητικότητα 3,0 λίτρων της οικογένειας EcoBoost, που αποδίδει 288 PS και ροπή 491 Nm. 2

1 Κλειστή διαδρομή με επαγγελματία οδηγό. Να συμβουλεύεστε πάντα το εγχειρίδιο κατόχου του Raptor πριν από την οδήγηση εκτός δρόμου, να γνωρίζετε τη δυσκολία του εδάφους και της διαδρομής, και να χρησιμοποιείτε κατάλληλο εξοπλισμό ασφαλείας.

2 Ford Ranger Raptor twin-turbo 3.0L EcoBoost V6, επίσημες τιμές εκπομπών CO2 315 g/km και κατανάλωσης από 13,8 l/100 km. Οι δηλωμένες τιμές κατανάλωσης καυσίμου/ενέργειας (WLTP), εκπομπών CO2 και ηλεκτρικής αυτονομίας καθορίζονται σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις και προδιαγραφές των Ευρωπαϊκών Κανονισμών (ΕC) 715/2007 και (EU) 2017/1151 μετά την τελευταία τροποποίηση. Οι εφαρμοζόμενες, στάνταρ διαδικασίες δοκιμών επιτρέπουν τη σύγκριση μεταξύ διαφορετικών τύπων οχημάτων και διαφορετικών κατασκευαστών.