Τα πέντε πιο παράξενα πράγματα που ζητούν όσοι κάνουν test-drive

Τα πέντε πιο παράξενα πράγματα που ζητούν όσοι κάνουν test-drive

Η έρευνα έρχεται από τη Μεγάλη Βρετανία, έχει όμως σίγουρα το δικό της ενδιαφέρον καθώς δείχνει νοοτροπίες που μπορεί εύκολα να διαβούν τα σύνορα της χώρας – αν δεν το έχουν ήδη κάνει – με τους εμπόρους να αποκαλύπτουν τις πιο παράξενες ιστορίες που έζησαν δίπλα στους επισκέπτες των καταστημάτων τους, περιγράφοντας εκκεντρικές – και μερικές φορές ανησυχητικές – συμπεριφορές.

Καθώς, λοιπόν, στο Ηνωμένο Βασίλειο άρχισαν και πάλι να πραγματοποιούνται test-drives, μετά την επαναλειτουργία των αντιπροσωπειών στις 12 Απριλίου, οι έμποροι από όλη τη χώρα μοιράστηκαν τις πιο παράξενες εμπειρίες που είχαν καθισμένοι στο θέση του συνοδηγού με την εταιρία CarGurus, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη διαδικτυακή αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι τελικά τα test drives δεν είναι τόσο απλή υπόθεση όσο νομίζαμε, με τους εμπόρους και τους πωλητές τους να είναι αναγκασμένοι να προχωρήσουν πέρα από τα λογικά προβλεπόμενα σε μια τέτοια διαδικασία, είτε συνοδεύοντας έναν πελάτη στο στεγνοκαθαριστήριο για να παραλάβει τα ρούχα που είχε δώσει για καθάρισμα είτε ακόμα βοηθώντας τον στα ψώνια της βδομάδας!

Τα πέντε πιο ασυνήθιστα μέρη που βρέθηκαν οι πωλητές κατά τη διάρκεια ενός test drive είναι τα παρακάτω:

1) Για καφέ σε κατάστημα drive - through

2) Στο σούπερ μάρκετ για τα εβδομαδιαία ψώνια

3) Βόλτα γύρω από το στάδιο Old Trafford*

4) Στο σπίτι του πελάτη για έλεγχο του πλάτους του αυτοκινήτου επί τόπου, στο γκαράζ

5) Στο καθαριστήριο για παραλαβή ρούχων

Τα test drive με μετάβαση στο τοπικό σούπερ μάρκετ και τα drive - through καφέ ήταν πιο συχνές, όμως ένας πωλητής –φανατικός υποστηρικτής της Λίβερπουλ – θυμήθηκε ότι οδηγήθηκε γύρω από το Ολντ Τράφορντ* από έναν επίμονο οπαδό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Η έρευνα ανέδειξε επίσης ορισμένες αναπάντεχες ερωτήσεις στις οποίες κλήθηκαν να απαντήσουν έμποροι και πωλητές ενώ κάθονταν στη θέση του συνοδηγού: υπήρξε πελάτης που ζήτησε διευκρινήσεις σχετικά με το πιο πεντάλ ήταν το φρένο, ενώ ένας άλλος δήλωσε με υπερηφάνεια ότι το ίδιο πρωί είχε δώσει με επιτυχία εξετάσεις για την άδεια οδήγησης.

Παρά το γεγονός ότι μεγάλο μέρος της έρευνας που απαιτείται για την αγορά ενός αυτοκινήτου διεξάγεται τώρα στο διαδίκτυο, για πολλούς ανθρώπους η δοκιμαστική οδήγηση παραμένει ένα σημαντικό μέρος της αξιολόγησης μιας πιθανής αγοράς. Το γεγονός ότι τα καταστήματα άνοιξαν και πάλι στο Ηνωμένο Βασίλειο, επιτρέποντας τις σχετικές δοκιμές, δημιουργεί αισιοδοξία στους ανθρώπους της αγοράς που θεωρούν ότι σε σύντομο διάστημα θα ανακτηθεί το χαμένο έδαφος.

Σημειώστε ότι η CarGurus ιδρύθηκε το 2006 από τον συνιδρυτή του TripAdvisor, Langley Steinert, και είναι μια παγκόσμια, διαδικτυακή αγορά αυτοκινήτων που χρησιμοποιεί ιδιόκτητη τεχνολογία και ανάλυση δεδομένων για τη σύνδεση αγοραστών και πωλητών αυτοκινήτων. Η εταιρεία δημιούργησε την ιστοσελίδα CarGurus.co.uk το 2015 και απέκτησε την PistonHeads.com το 2019. Η CarGurus διαχειρίζεται την CarGurus UK και την PistonHeads ως ξεχωριστές μάρκες, με συνδυασμένες πωλήσεις μέσω καταστημάτων - σημείων πώλησης.

Η CarGurus είναι ο πιο επισκέψιμος ιστότοπος αγορών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ και η ταχύτερα αναπτυσσόμενη διαδικτυακή αγορά αυτοκινήτων στη Μεγάλη Βρετανιά, ενώ η PistonHeads είναι η κορυφαία αγορά και η μεγαλύτερη διαδικτυακή κοινότητα αυτοκινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου. Η CarGurus δίνει επίσης το παρών και στον Καναδά.

*Η έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ