To ποδόσφαιρο μπήκε με φόρα στο Fortnite

To ποδόσφαιρο μπήκε με φόρα στο Fortnite

Η επιτυχία καθορίζεται από την απήχηση, από το κοινό και τη μεγάλη πλατφόρμα. Αυτό τον «κανόνα» ευελπιστούν να επιβεβαιώσουν από κοινού 23 ομάδες ποδοσφαίρου από τα σπουδαιότερα πρωταθλήματα του κόσμου και μία φημισμένη εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών.

Η Epic Games παρουσίασε το 2017 στον κόσμο το παιχνίδι Fortnite, το οποίο θεωρείται το πιο πετυχημένο και, βεβαίως, το πλέον κερδοφόρο για τους δημιουργούς του. Πρόκειται για μία online «μάχη» επιβίωσης σε τρεις εκδόσεις: «Save the World», «Creative» και «Battle Royale». Παρατηρώντας λοιπόν την αποδοχή του, η Epic Games θέλησε να διευρύνει το φάσμα του χαρακτήρα των πρωταγωνιστών.

Το NFL είναι ήδη μέρος του παιχνιδιού και από τον Ιανουάριο του 2021, σε παραλλαγή της έκδοσης «Battle Royale», θα προστεθούν και ποδοσφαιρικές ομάδες, αλλά και ένας χαρακτήρας που θα μιμείται τον θρυλικό πανηγυρισμό του Πελέ, με την υψωμένη γροθιά.

Το Fortnite μετρά 350 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως και η Epic Games, η οποία το 2020 κατέγραφε μηνιαία έσοδα 300 εκατομμυρίων δολαρίων (!) συμφώνησε με συλλόγους όπως οι Μάντσεστερ Σίτι, Γουέστ Χαμ, Γουλβς (Premier League), Γιουβέντους, Μίλαν, Ιντερ, Ρόμα (Serie A), Σεβίλλη (LaLiga), Γκλάντμπαχ, Σάλκε, Βόλφσμπουργκ (Bundesliga), Σέλτικ, Ρέιντζερς (Σκωτία), Σπόρτινγκ Λισσαβόνας (Πορτογαλία) και με κλαμπ από Η.Π.Α., Βραζιλία, Αυστραλία, Ιαπωνία, για τα σχετικά δικαιώματα.

Το 40% των μετοχών της Epic Games ανήκει στην κινεζική εταιρεία Tencent - η οποία θεωρείται κολοσσός στο χώρο της ψυχαγωγίας – και η κεφαλαιοποίησή της ανέρχεται σε 15 δισεκατομμύρια δολάρια. Γι αυτό τον λόγο μοιάζει ιδιαιτέρως εφικτή η προσφορά ακόμη και χρηματικών επάθλων ως 20 εκατομμύρια δολάρια στους νικητές συγκεκριμένων αγώνων του Fortnite!