«Σε ένα μήνα η πρόταση της BC Partners του Σταθόπουλου για την αγορά της Ιντερ»

«Σε ένα μήνα η πρόταση της BC Partners του Σταθόπουλου για την αγορά της Ιντερ»

Στην Ιντερ παραδέχονται, πλέον, ανοιχτά τη διάθεση της κινέζικης Suning να πουλήσει μετοχές. Με τον οικονομικό έλεγχο που διεξάγεται για λογαριασμό της BC Partners του Νίκου Σταθόπουλου να συνεχίζεται, οι πληροφορίες από την Ιταλία υποδεικνύουν πως με το τέλος αυτού στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου αναμένεται να γίνει και η πρόταση από μεριάς του fund με έδρα το Λονδίνο.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Tuttosport, η BC Partners περιμένει τα αποτελέσματα του ελέγχου και έπειτα θα αποφασίσει αν θα κινηθεί για την απόκτηση πλειοψηφικού ή μειοψηφικού πακέτου. Το δημοσίευμα αναφέρει πως δεν αποκλείεται να επιδιώξει την αγορά του 69% των μετοχών με το υπόλοιπο 31% να μένει στα χέρια της LionRock Capital. Κάτι τέτοιο, φυσικά, θα ολοκληρώσει τον κύκλο της Suning στην Ιντερ. To Reuters, από τη μεριά του, αναφέρει πως «η Suning θέλει να παραχωρήσει το 40%»

Από την άλλη, οι οικονομικοί κύκλοι αναφέρουν πως υπάρχει μεγάλη διαφορά στην αξιολόγηση των μετοχών. Η Suning αρχικά ήθελε περισσότερα από 900 εκατομμύρια ευρώ για το ποσοστό της, ενώ η BC Partners αξιολογεί το πακέτο στα 400 με 500 εκατομμύρια.

Αλλη πηγή, συγκεκριμένα η Corriere dello Sport, υπογραμμίζει πως για τα στελέχη της BC Partners δεν υπάρχει νόημα να κινηθούν για μειωμένο ποσοστό μια και δεν θα μπορούν να επηρεάζουν ουσιαστικά τη στρατηγική του κλαμπ και τη λήψη αποφάσεων όσον αφορά στην πρόσληψη προσωπικού.

Με τη νέα συμφωνία για την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος της Serie A να πλησιάζει και με το πρότζεκτ του νέου γηπέδου να προχωρά, η BC Partners βλέπει την Ιντερ ως μια ελκυστική επιλογή.