Ο Κριστόφ Μέτσελντερ δικάζεται για παιδική πορνογραφία...

Ο Κριστόφ Μέτσελντερ δικάζεται για παιδική πορνογραφία...

Την πόρτα του γερμανικού δικαστηρίου θα περάσει στις 29 Απριλίου ο Κριστόφ Μέτσελντερ. Ο διεθνής παλαίμαχος αμυντικός, ο οποίος έχει φορέσει τις φανέλες της Μπορούσια Ντόρτμουντ (2000 – 2007), της Ρεάλ Μαδρίτης (2007 – 2010) και της Σάλκε (2010 – 2013), κατηγορείται από τον Σεπτέμβριο του 2020 για κατοχή και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας... Ο 40χρονος αρνείται και τις 29 κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί.

Το φθινόπωρο του προηγούμενου χρόνου, αιφνιδιαστικός έλεγχος στο σπίτι του, κατόπιν εντολής της εισαγγελίας του Αμβούργου και του Ντίσελντορφ, οδήγησε σε κατάσχεση του κινητού τηλεφώνου και του φορητού υπολογιστή του. Βάσει της αποκρυπτογράφησης στα δεδομένα τους εμφανίστηκαν 297 αρχεία εικόνων ή βίντεο παιδικής πορνογραφίας και εντοπίστηκαν επίσης τρεις αποστολές αρχείων σε ισάριθμες γυναίκες. 

Τον Σεπτέμβριο του 2019, η εφημερίδα «Bild» αποκάλυψε ότι τον άλλοτε παίκτη είχε αρχικά κατονομάσει μία πρώην σύντροφός του, με την οποία είχε σχέση για έναν χρόνο. Η εν λόγω κοπέλα κατέθεσε πως έλαβε από τον Μέτσελντερ 15 φωτογραφίες παιδικού πορνογραφικού περιεχομένου, μέσω της εφαρμογής WhatsApp... Υπήρξαν και άλλες καταγγελίες για αποστολή αντίστοιχων εικόνων ή βίντεο σε άλλες δύο γυναίκες. 

Ο Κριστόφ Μέτσελντερ, ο οποίος ήταν μέλος της Εθνικής Γερμανίας που έφτασε στους τελικούς του Μουντιάλ του 2002 και του Euro του 2008, αποχώρησε από το Δ.Σ. της Tus Haltern, ομάδας της γενέτειράς του, όταν άρχισαν οι έρευνες. Μετά το τέλος της καριέρας του στα γήπεδα, εργάστηκε ως τηλεσχολιαστής και ξεκίνησε δική του διαφημιστική εταιρία. Παράλληλα, ήταν ιδρυτής ενός ιδρύματος για προστασία παιδιών και είχε λάβει μέρος σε εκστρατείες κατά της πορνείας ανηλίκων.