Ο φαν Ντάικ θα είναι σαν ένεση αδρεναλίνης για την Λίβερπουλ

Ο φαν Ντάικ θα είναι σαν ένεση αδρεναλίνης για την Λίβερπουλ

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρίας ανάλυσης δεδομένων Twenty First Group, η Λίβερπουλ αυτή την εποχή θα έπρεπε να έχει δέκα βαθμούς παραπάνω λαμβάνοντας υπόψη το ποσό που δίνει για τους ποδοσφαιριστές της, το οποίο υπολογίζεται στα 378,8 εκατομμύρια ευρώ. Κανονικά, υποστηρίζουν οι αναλυτές, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ θα ήταν δεύτερη στη βαθμολογία της Premier League, πάνω, τόσο από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσο και από την Τσέλσι και πίσω μόνο από την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι.

Στην καρδιά αυτών των δέκα λιγότερων βαθμών βρίσκεται η απουσία του Φίρχιλ φαν Ντάικ. Ο Ολλανδός υπέστη ρήξη συνδέσμου στο δεξί του γόνατο τον περασμένο Οκτώβριο και έκτοτε η άμυνα των «κόκκινων» κατέρρευσε. «Χωρίς τα προβλήματά μας δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να πάρουμε ξανά το πρωτάθλημα, αλλά σίγουρα η σεζόν δεν θα ήταν διαφορετική», τόνισε ο Γερμανός προπονητής και συνέχισε: «εδώ, δεν λύνουμε τα προβλήματά μας αλλάζοντας πέντε – δέκα παίκτες και αγοράζοντας άλλους τόσους». Η Λίβερπουλ περιμένει την επιστροφή του φαν Ντάικ όσο τίποτε άλλο.

Ο 29χρονος Ολλανδός κεντρικός αμυντικός αποφάσισε να μην ρισκάρει και δήλωσε πως δεν θα πάει στο EURO για να παίξει με την Εθνική ομάδα της χώρας του. Στο πίσω μέρος του μυαλού του γνωρίζει πως υπάρχουν 51% πιθανότητας να τραυματιστεί και πάλι σοβαρά αν δεν επιστρέψει στη δράση με μεγάλη προσοχή. Οι γιατροί της Λίβερπουλ του είπαν θα μπορούσε ν' αγωνιστεί ξανά μετά από επτά με εννιά μήνες αφότου χειρουργήθηκε στο τέλος του Νοεμβρίου. Το διάστημα ολοκληρώνεται στα τέλη Ιουλίου. Το EURO διεξάγεται από τις 11 Ιουνίου μέχρι τις 11 Ιουλίου. «Αποφάσισα να μην πάω για να αντιμετωπίσω με απόλυτη συγκέντρωση την τελευταία φάση της αποθεραπείας μου», δήλωσε.

Ο φαν Ντάικ είναι για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ πολλά περισσότερα από ένας κεντρικός αμυντικός υψηλού επιπέδου. Είναι ο ηγέτης εντός των αποδυτηρίων και εκείνος που ενώνει τους πάντες και κυρίως ο ποδοσφαιριστής που έχει μια ιδιαίτερη σχέση με την εξέδρα. Θα γυρίσει στους αγωνιστικούς χώρους όταν, λογικά, θα υπάρχει μια αυξανόμενη αίσθηση κανονικότητας και ολοένα και περισσότερος κόσμος στο «Ανφιλντ». Οι οπαδοί παίζουν μεγάλο ρόλο στο συγκεκριμένο γήπεδο κι αυτό το στοιχείο δεν υπήρχε στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Οπως και η αρμονία στο εσωτερικό. Πολλές φορές βγήκαν προς τα έξω διαφορές μεταξύ παικτών. Ο Κλοπ εκτιμά πως με τον φαν Ντάικ εκεί δεν θα συνέβαιναν τέτοια περιστατικά.

Στο περιβάλλον της Λίβερπουλ δεν υπάρχουν αμφιβολίες πως όταν επανέλθει θα βρει τα πατήματά του και σταδιακά θα πιάσει και πάλι το γνωστό επίπεδο απόδοσής του. Βέβαια, από τα αγγλικά ΜΜΕ δεν λείπουν εκείνοι που θεωρούν πως δεν πρόκειται να γίνει ο «παλιός» φαν Ντάικ. Βέβαια, υπάρχουν παραδείγματα που παρουσιάζουν ένα διαφορετικό μονοπάτι. Ο θρυλικός Αγγλος στράικερ Αλαν Σίρερ κι ο Τσάβι Ερνάντεθ, ένας από τους κορυφαίους μέσους όλων των εποχών, επανήλθαν ακόμη καλύτεροι!

Ο φαν Ντάικ όλους αυτούς τους μήνες δεν μπορούσε παρά να κάνει υπομονή και να δουλεύει σκληρά. «Στόχος μου είναι να επιστρέψω και να είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου», είπε. Η Λίβερπουλ αυτό ακριβώς έχει ανάγκη.