Η Δανία ενωμένη στο όνομα του Κρίστιαν Έρικσεν

Η Δανία ενωμένη στο όνομα του Κρίστιαν Έρικσεν

Η Εθνική ομάδα της Δανίας προσπαθεί να επιστρέψει στην κανονικότητα του ανταγωνισμού. Για τη δεύτερη αγωνιστική του EURO υποδέχεται στο «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης το Βέλγιο (19:00, ANT1), πέντε μέρες μετά την ανακοπή καρδιάς και την επαναφορά στη ζωή του Κρίστιαν Ερικσεν που «πάγωσε» ολόκληρη τη χώρα και αφαίρεσε οποιαδήποτε διάθεση για ποδόσφαιρο στα υπόλοιπα μέλη της αποστολής.

«Υπάρχουν εικόνες που θέλω να σβήσω από το μυαλό μου. Ευτυχώς ο Κρίστιαν νιώθει καλύτερα, έτσι νιώθω κι εγώ καλύτερα», παραδέχθηκε ο επιθετικός Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ. Ο Ερικσεν βοηθάει τους συμπαίκτες του να βρουν και πάλι την όρεξη για να παίξουν. Τους μίλησε την περασμένη Κυριακή, ενώ κάποιοι τον επισκέφθηκαν και στο νοσοκομείο. «Με βοήθησε που μίλησα μαζί του και τον είδα να χαμογελάει και πάλι», είπε ο τερματοφύλακας Κάσπερ Σμάιχελ. Τους ζήτησε, δε, να παίξουν και να κάνουν ότι καλύτερο για όλους τους Δανούς. Πέραν του Ερικσεν, το τεχνικό τιμ της Δανίας υποστηρίζεται από τέσσερις ψυχολόγους για βοηθήσει τους παίκτες να ξεπεράσουν το τραύμα. Την ομάδα, δε, επισκέφθηκε κι ο Πρίγκιπας Φρειδερίκος. Είπε στους παίκτες: «η ενότητα αποδεικνύεται με πράξεις. Εχω μπροστά μου μια ομάδα που είναι άξια εκπρόσωπος αυτού που είμαστε ως χώρα. Είμαστε πολύ περήφανοι». Στην ενότητα που έχουν οι ποδοσφαιριστές μεταξύ τους και στην ανάγκη να κάνουν κάτι για τον Ερικσεν, βρίσκεται η ελπίδα πως θα σηκωθούν.

«Συμμετέχουμε ακόμη στο τουρνουά. Τώρα, μένει να προσπαθήσουμε για το καλύτερο και να νικήσουμε για τον Κρίστιαν και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για τους οπαδούς που ένιωσαν το ίδιο αδύναμοι με εμάς ζώντας από την εξέδρα την κατάρρευσή του. Δεν έχω καμία αμφιβολία πως αυτή η ομάδα είναι ενωμένη και δυνατή ώστε να επιχειρήσει κάτι ξεχωριστό», δήλωσε ο Σμάιχελ. «Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε. Να είμαστε μια πολύ δύσκολη αντίπαλος ακόμη και για μια ομάδα του επιπέδου του Βελγίου», ανέφερε ο προπονητής Κάσπερ Χιούλμαντ.

Με τα περιοριστικά μέτρα να έχουν χαλαρώσει στην Κοπεγχάγη, αναμένονται στο γήπεδο 25.000 θεατές. Στο 10ο λεπτό αναμένεται ν' ακουστεί χειροκρότημα αφιερωμένο στον Ερικσεν. Μάλιστα, υπάρχουν φήμες πως ίσως σήμερα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και υπάρχουν εκείνοι που δεν αποκλείουν να πάει στο γήπεδο, αν και το σενάριο ακούγεται... τραβηγμένο. Οπως και να 'χει η χώρα που περίμενε πως και πως να φιλοξενήσει το EURO μια και λόγω έκτασης και κλίματος δεν είναι από τις «αγαπημένες» των οργανισμών που αναθέτουν διοργανώσεις. Απόψε θέλει να μετατρέψει τη βραδιά σε ιδιαίτερη για τον ήρωα της. Με τον ίδιο τρόπο που θα το προσπαθήσει και η ομάδα στο γήπεδο. «Ο Ερικσεν είναι αναντικατάστατος, ο καλύτερος παίκτης μας. Θα χρειαστούμε όλοι για να καλύψουμε το κενό του», τόνισε ο Χιούλμαντ κι αυτό θα προσπαθήσουν να κάνουν όσοι αγωνιστούν και εκείνοι που θα βρίσκονται στην εξέδρα.