Η Amazon θέλει την ιταλική Serie A

Η Amazon θέλει την ιταλική Serie A

Μέσα στο 2021 αναμένεται ακόμη ένα μεγάλο βήμα προς την αλλαγή του τρόπου παρακολούθησης ποδοσφαιρικών αγώνων, με την στροφή προς τις Over The Top πλατφόρμες όπως είναι το Amazon Prime Video, το Netflix και το Disney +.

Ο κολοσσός του Τζεφ Μπέζος θα λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ιταλικής Serie A για τον κύκλο 2021-24. Το ενδιαφέρον επιβεβαιώνει την θέληση της Amazon να μπει για τα καλά στον χώρο του live streaming αθλητικών διοργανώσεων και δη ποδοσφαιρικών αγώνων. Για την ώρα, η Αmazon μεταδίδει 20 παιχνίδια της αγγλικής Premier League κάθε σεζόν (κύκλος 2019-2022), ενώ πρόσφατα απέκτησε και ένα πακέτο ώστε να μεταδίδει αγώνες του ευρωπαϊκού Champions League κάθε Τετάρτη για την περίοδο 2021-2024.

Η ιταλική λίγκα επιδιώκει να πάρει 1,15 δισεκατομμύρια ευρώ από την πώληση των δικαιωμάτων και εκτός της Amazon βρίσκεται σε επαφές με το Netflix, αλλά και τη Disney σε μια προσπάθεια να πουλήσει το πακέτο για την παρακολούθηση αγώνων μέσα από OTT πλατφόρμες. Κόστος, 150 εκατομμύρια ευρώ για 114 μεταδόσεις. Ο στόχος του συνεταιρισμού είναι να ανοίξει την... βεντάλια και να δώσει δικαιώματα σε περισσότερα κανάλια καθώς αναζητά ολοένα και μεγαλύτερη προβολή που θα αναβαθμίσει εμπορικά τα κλαμπ της λίγκας.