Για τον Τσιτσιπά σημασία έχει το ταξίδι και όχι η... επιφάνεια

Για τον Τσιτσιπά σημασία έχει το ταξίδι και όχι η... επιφάνεια

Το «μονοπάτι» του Στέφανου Τσιτσιπά στο Οπεν της Ρώμης έμοιαζε εκ... κληρώσεως δύσκολο, καθώς τον έφερε στην πλευρά του ταμπλό με τους Νόβακ Τζόκοβιτς, Ντομινίκ Τιμ, Αντρέι Ρούμπλεφ και Ματέο Μπερετίνι. Ακόμη και το ζευγάρι από το οποίο θα μάθαινε τον αντίπαλο του στον 2ο γύρο του τουρνουά, ήταν ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό για πρεμιέρα. Ο «Τσίτσι», ωστόσο, δεν ψάχνει δικαιολογίες σε κληρώσεις και ονόματα. Κάθε διοργάνωση είναι μία ακόμη ευκαιρία να πλησιάσει τον μεγάλο στόχο του, πέρα από τρόπαια και τίτλους.

Ο Ελληνας πρωταθλητής προκρίθηκε άνευ αγώνος στον 2ο γύρο και θα αρχίσει την Τετάρτη (12/5) την προσπάθεια του στην ιταλική πρωτεύουσα απέναντι στον Μάριν Τσίλιτς, ο οποίος απέκλεισε τον Μπούμπλικ. Ο 32χρονος Κροάτης είναι μεν Νο43 στην παγκόσμια κατάταξη, όμως το 2014 κατέκτησε το US Open και το 2018 είχε φτάσει ως το Νο3! Παρότι η χωμάτινη επιφάνεια δεν είναι η καλύτερή του και φέτος έχει ρεκόρ 8-7, το τελευταίο διάστημα δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση. Θα συναντηθούν για δεύτερη φορά στην καριέρα τους, με τον Τσίλιτς να έχει επικρατήσει στην πρώτη, με 2-0 σετ στους «32» του Οπεν του Τόκιο, το 2017. Η συνέχεια του Τσιτσιπά στη Ρώμη ίσως τον φέρει αντιμέτωπο στα προημιτελικά με τον Τζόκοβιτς και στους «4» με τον Τιμ.

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος στο 2021 είναι πρώτος στη βαθμολογία του Race, έχει 27 νίκες και επτά ήττες, έχει κατακτήσει τον τίτλο στο Μόντε Κάρλο και έχει φτάσει στον τελικό της Βαρκελώνης, παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του ATP Tour, εξηγώντας τον παράλληλο στόχο του και στη Ρώμη. Μπορεί στο τελευταίο τουρνουά του, στη Μαδρίτη, να αποκλείστηκε από τον Κάσπερ Ρουντ και να έχασε για πρώτη φορά φέτος τα προημιτελικά στους αγώνες που συμμετείχε, ωστόσο τόνισε πως ούτε οι νίκες ούτε οι ήττες τον αποπροσανατολίζουν από την επιδίωξή του.

«Δεν είχα μία καλή εβδομάδα στην Ισπανία, όμως η χρονιά έχει πάει καλά και σημασία έχει να είμαι συνεπής στην απόδοσή μου», επισήμανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Προσθέτοντας ότι «παλεύω για να βελτιώνομαι κάθε εβδομάδα. Στόχος μου είναι να γίνομαι καλύτερος σε κάθε επιφάνεια. Στη Μαδρίτη δεν τα πήγα καλά, αλλά είμαι ικανοποιημένος που η απόδοσή μου είναι γενικά σταθερή».

Ο 22χρονος συμπλήρωσε ότι «ο δρόμος που έχω μπροστά μου είναι μακρύς, αλλά θέλω να γίνω ένας ολοκληρωμένος τενίστας που θα είναι καλός σε όλες τις επιφάνειες. Από κάθε τουρνουά μπορείς να κερδίσεις πολλά, είτε φτάσεις ως το τελικό είτε αποκλειστείς στους αρχικούς γύρους. Αυτό που έχει σημασία είναι την κάθε επόμενη εβδομάδα να έχεις κάτι για να βελτιώνεις». Στο πίσω μέρος του μυαλού του είναι βεβαίως και το Ρολάν Γκαρός, στο τέλος Μαΐου, στο αποκορύφωμα της χωμάτινης περιόδου.

Η «διπλή» πρεμιέρα του Τσιτσιπα στη Ρώμη, πάντως, δεν ήταν η καλύτερη, αφού την Τρίτη (11/5) ηττήθηκε μαζί με τον Πέτρο Τσιτσιπά στον 1ο γύρο του διπλού. Τα δύο αδέρφια δεν τα κατάφεραν κόντρα στους Κούμποτ / Σκούγκορ, χάνοντας με 2-0 σετ (7-6, 6-3), αν και στο πρώτο σετ προηγήθηκαν με 6-5 γκέιμς. Εκτός από τον αγώνα του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Τσίλιτς, την Τετάρτη αγωνίζεται στον 2ο γύρο της Ρώμης και η Μαρία Σάκκαρη, με αντίπαλο την 17χρονη Αμερικανίδα Κόρι «Κόκο» Γκοφ.