Βεντέτα Ναδάλ – Τζόκοβιτς για την... «ψύχωση» των τίτλων

Βεντέτα Ναδάλ – Τζόκοβιτς για την... «ψύχωση» των τίτλων

Ο αλληλοσεβασμός φαίνεται πως είναι ένα από τα κοινά χαρακτηριστικά των σύγχρονων θρύλων του τένις. Η περίφημη «Big-3» των Ρότζερ Φέντερερ, Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς έχει κυριαρχήσει στους τίτλους της τελευταίας 15ετίας, με αναρίθμητα ρεκόρ. Οι τρεις σταρ έχουν θέσει πολύ ψηλά τον πήχη για τους νέους και φιλόδοξους αντιπάλους τους, ωστόσο, σύμφωνα τουλάχιστον με τον Ναδάλ, υπάρχει μία διαφορά στην προσέγγιση των πραγμάτων, σε σύγκριση με τον Τζόκοβιτς.

Ο Ισπανός, ο οποίος μετά τον αποκλεισμό του στον πρώτο γύρο του Masters του Μόντε Κάρλο (στο οποίο θριάμβευσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς) βρίσκεται στη Βαρκελώνη για το ATP 500 που διεξάγεται στην Καταλονία, ρωτήθηκε για τα κίνητρά του. Ο Ναδάλ θέλησε να εξηγήσει το «καύσιμο» που τον «τροφοδοτεί» ακόμη και στα 34 του, αλλά και έπειτα από 20 τίτλους Γκραν Σλαμ, χάρη στους οποίους μοιράζεται το ρεκόρ όλων των εποχών με τον Φέντερερ.

«Απολαμβάνω αυτό που κάνω και με ευχαριστεί να είμαι στο κορτ», αποκρίθηκε αρχικά ο Ναδάλ, αλλά επισήμανε ότι «δεν έχω πάθει καμία εμμονή με τα ρεκόρ και τα τρόπαια, όπως για παράδειγμα ο Τζόκοβιτς... Δεν το λέω με αρνητικό τρόπο, γιατί ξέρω πως αυτό χαρίζει συγκέντρωση στον Νόβακ. Απλώς εγώ δεν έχω αυτή την προσέγγιση και δεν είναι μεγάλος στόχος μου να καταρρίψω όλα τα ρεκόρ. Η φιλοδοξία μου είναι υγιής και είμαι ήδη ικανοποιημένος με όσα έχω πετύχει».

Τα λόγια του Ισπανού έφτασαν βεβαίως γρήγορα στο Βελιγράδι, όπου προετοιμάζεται ο Τζόκοβιτς. Οπως αναμενόταν, ο Σέρβος δεν άφησε τα σχόλια του μεγάλου αντιπάλου του αναπάντητα... «Οσα αναφέρει κάποιος δημοσίως αφορούν τη δική του αντίληψη και την προσωπική του ερμηνεία. Σέβομαι απεριόριστα τον Ράφα. Ισως τον σέβομαι και περισσότερο από κάθε άλλον στον κόσμο και είναι ο σπουδαιότερος αντίπαλος στην καριέρα μου. Δεν χρειάζεται να πω ότι οι επιτυχίες του και η αφοσίωση που έδειξε στο άθλημα μιλούν από μόνα τους και είναι αξιοθαύμαστα».

Ο 33χρονος «Νόλε» συμπλήρωσε πως «εγώ δεν θα κρίνω ούτε θα μαντέψω τα κίνητρά του. Σε αυτό που είπε για μένα κάνει λάθος. Τόσο απλά. Το μεγαλύτερο κίνητρό μου για να μπαίνω κάθε φορά στο κορτ είναι η “φλόγα” που έχω μέσα μου για το τένις. Κανένας δεν μπαίνει στο γήπεδο για να ηττηθεί. Δεν θα επιχειρήσω να μπω στο μυαλό του Ναδάλ και να καταλάβω τι σκέφτεται». Και κατέληξε ότι «για όλους ισχύει πως όταν καταρρίπτεις ένα ρεκόρ, ένα επόμενο γίνεται στόχος σου. Ετσι κάνω στη ζωή μου και πιστεύω πως και ο Ράφα κάνει το ίδιο...».