Ο πρώτος «Galactico» του νέου «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» θα είναι... τενίστας!

Ο πρώτος «Galactico» του νέου «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» θα είναι... τενίστας!

Οι καλομαθημένοι σε «Galacticos» οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης ήδη απορούν για το ποιος μπορεί να είναι ο νέος ποδοσφαιρικός αστέρας που θα κάνει δώρο ο Φλορεντίνο Πέρεθ στην ομάδα για τα εγκαίνια του ανακαινισμένου «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Ο πρόεδρος της «βασίλισσας» επιδιώκει να πραγματοποιήσει μία εντυπωσιακή είσοδο στη θρυλική έδρα της ομάδας του, τον Οκτώβριο του 2022. Ωστόσο ο σταρ που θα πατήσει πρώτος το χορτάρι ενδέχεται να είναι... τενίστας.

Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, ο Ράφαελ Ναδάλ έχει αποδεχθεί την πρόσκληση του Πέρεθ να αγωνιστεί σε ένα ματς επίδειξης όταν ανοίξουν και πάλι οι πόρτες του σταδίου, με πιθανότερο αντίπαλο τον Ρότζερ Φέντερερ ή τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Στόχος της διοίκησης των Μαδριλένων είναι ο Ισπανός σταρ των κορτ και δηλωμένος φαν της ομάδας να αντιμετωπίσει ένα μέλος από τη λεγόμενη και φημισμένη «Big – 3» του αθλήματος. Κι αυτό που φαίνεται ότι απομένει είναι η θετική απάντηση του Ελβετού ή του Σέρβου. 

Πιθανή υλοποίηση του σχεδίου του Πέρεθ αναμένεται να αποτελέσει και νέο ρεκόρ προσέλευσης σε αγώνα τένις. Ναδάλ και Φέντερερ είχαν αγωνιστεί σε φιλανθρωπικό ματς επίδειξης στο Κέιπ Τάουν, τον Φεβρουάριο του 2020, που συγκέντρωσε στις εξέδρες 51.954 θεατές! Με δεδομένη τη χωρητικότητα του νέου «Μπερναμπέου» των 81.043 θέσεων, αυτό το ρεκόρ προφανώς θα «σπάσει» την επίδοση της Νότιας Αφρικής. 

Το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» είναι το «σπίτι» της Ρεάλ Μαδρίτης από το 1947 και από τον Ιούνιο του 2019 έχουν αρχίσει έργα ανακαίνισης, ύψους 650 εκατομμυρίων ευρώ! Η μεγαλύτερη οπτική διαφορά θα είναι η νέα συρόμενη οροφή που θα καλύπτει όλο τον αγωνιστικό χώρο. Η υπάρχουσα οροφή κάλυπτε ήδη όλες τις θέσεις του γηπέδου. Αλλα έργα προβλέπουν την κατασκευή κυλιόμενων σκαλών, ανελκυστήρων και ειδικής ράμπας, για την ευκολότερη μετακίνηση των φιλάθλων.

Στη νέα οροφή θα τοποθετηθεί και μία γιγάντια οθόνη 360 μοιρών. Εχει προβλεφθεί κατασκευή ενός νέου υπόγειου πάρκινγκ κάτω από το γήπεδο, αλλά και κατεδάφιση των παλαιών γραφείων του συλλόγου και του καταστήματος της Adidas. Οι χώροι θα μεταφερθούν σε ένα νέο κτίριο δέκα ορόφων, ενώ ένα ξενοδοχείο και εστιατόρια θα προστεθούν στο νέο συγκρότημα στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου, σε έκταση 6.000τ.μ..