Το ιστορικό «Match for Africa 6» γίνεται ντοκιμαντέρ!

Το ιστορικό «Match for Africa 6» γίνεται ντοκιμαντέρ!

Οι όμορφες ιστορίες πρέπει να λέγονται και επιτάσσουν αφήγηση ξεχωριστή. Τη μοναδική παρουσίασή τους μπορεί να την εξασφαλίσει η «ένωση» των μοναδικών εικόνων που συνέθεσαν πριν από έναν χρόνο ένα ιστορικό ματς τένις και θα προβληθούν σε ένα ντοκιμαντέρ. Ο Ρότζερ Φέντερερ αποκάλυψε μέσω του λογαριασμού του στην ιστοσελίδα Twitter ότι το φιλανθρωπικός αγώνας με τον Ράφα Ναδάλ και υψηλούς προσκεκλημένους τους Μπιλ Γκέιτς και Τρέβορ Νοά, το 2020 στη Νότια Αφρική, θα γίνει φιλμ που θα προβληθεί σύντομα.

Μάλιστα, αποκάλυψε μέσω social media ένα μικρό τρέιλερ του ντοκιμαντέρ, συνοδεύοντάς το με λεζάντα που ανέφερε: «Πριν από έναν χρόνο έζησα ένα από τα σημαντικότερα στιγμιότυπα της καριέρας μου, παίζοντας στο “Match for Africa 6”, στο Κέιπ Τάουν. Με τη βοήθεια μερικών ξεχωριστών φίλων, καταρρίψαμε ένα παγκόσμιο ρεκόρ! Μείνετε συντονισμένοι για ολόκληρο το ντοκιμαντέρ».

Τον Φεβρουάριο του 2020, ο Φέντερερ και ο μεγάλος αντίπαλος αλλά και καλός φίλος του, Ράφα Ναδάλ, αναμετρήθηκαν σε μία διπλή «μονομαχία» για φιλανθρωπικό σκοπό στη Νότια Αφρική. Ο Ελβετός νίκησε με 2-1 σετ τον Ισπανό, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα, στο διπλό, τον κέρδισε και πάλι έχοντας ως συμπαίκτη τον μεγιστάνα και φιλάνθρωπο, Μπιλ Γκέιτς, ενώ ο Ναδάλ έπαιξε στο πλάι του γνωστού κωμικού και παρουσιαστή, Τρέβορ Νοά

Η εκδήλωση είχε σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για το ίδρυμα που φέρει το όνομα του Ρότζερ Φέντερερ, το οποίο παρέχει εκπαίδευση και αθλητικές υπηρεσίες σε παιδιά της Αφρικής. Κάθε παιχνίδι του με τον Ναδάλ είναι σημαντικό. Ωστόσο εκείνο το ταξίδι στο Κέιπ Τάουν ήταν κάτι παραπάνω από ένα ματς. Αφενός διότι μάζεψε στις εξέδρες του 51.954 θεατές, που αποτέλεσε νέο ρεκόρ προσέλευσης σε αγώνα τένις!  Αφετέρου, μόνο από αυτή τη βραδιά, συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 3 εκατομμύρια δολάρια για τις δράσεις του ιδρύματος Roger Federer Foundation. 

«Ηταν και πάλι τιμή να μοιραστώ το κορτ με τον Ράφα και ελπίζω να καταφέρουμε να κάνουμε κάτι ανάλογο και στο μέλλον. Εύχομαι κι αυτός να μπορέσει να επιστρέψει μαζί μου σε τούτη την υπέροχη χώρα, γιατί είμαι περήφανος που έχω ρίζες από εδώ», είχε σχολιάσει μετά τον ιστορικό αγώνα ο Φέντερερ, του, οποίου η μητέρα, Λινέτ Ντουράντ, κατάγεται από τη Νότια Αφρική. Και κατέληξε πως «αυτό που πετύχαμε είναι σπουδαίο για το τένις, αλλά σπουδαιότερο για την προσφορά στους άλλους. Ετσι μπορούμε να δώσουμε κίνητρο στα νέα παιδιά, με σκοπό και την επιτυχία και την καλοσύνη στη ζωή τους».