Τουρκία, ένας διαχρονικά κακός γείτονας

Τουρκία, ένας διαχρονικά κακός γείτονας

Η πατρίδα μας εδώ και αρκετούς μήνες βιώνει μια ολομέτωπη  επίθεση προκλήσεων από την γείτονα χώρα Τουρκία. Οι σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των χωρών μας υπήρξαν πάντα ένα μακρινό όνειρο, όμως οι Τούρκοι όσο περνάνε τα χρόνια όλο και βρίσκουν αφορμές και ευκαιρίες να τεντώσουν το σχοινί λίγο παραπάνω, αναμένοντας, υπομονετικά θα λέγαμε, τις τυχόν αστοχίες κάποιας Ελληνικής Κυβέρνησης ή ακόμα και την με ιδεολογικό πρόσημο αντεθνική συμπεριφορά κάποιων εκ των κυβερνώντων.

Ο «Θεός των Ελλήνων», βέβαια, προέβλεψε και ακριβώς στο απόγειο της εδώ και χρόνια παρακμάζουσας ψυχικής υγείας της πολιτικής Ερντογάν, ήρθε στο τιμόνι της Ελλάδας μια Κυβέρνηση η οποία θυμάται πως Κυβερνάει ένα ανεξάρτητο και αυτόβουλο κράτος, το οποίο εκφράζει ένα αδιάρρηκτο και προαιώνιο Έθνος, και όχι έναν «χώρο» στον οποίον παρέρχονται διάφοροι περαστικοί της Ιστορίας.
 Μια Κυβέρνηση που έχει ταχθεί να υπερασπιστεί τη χώρα, το κράτος, το Έθνος που εκπροσωπεί, και όχι τις ιδεοληψίες των στελεχών ενός κόμματος, τα οικονομικά συμφέροντα ιδεολογικών και όχι μόνο «φίλων», ακόμα και τις βλέψεις ξένων δυνάμεων.

Έχουμε την τύχη να έχουμε ένα ετοιμοπόλεμο στράτευμα, ηθικόν ακμαιότατον και έμπειρους ανθρώπους έτοιμους να όχι απλά να αποκρούσουν κάθε χτύπημα από τη <<γείτονα>> χώρα αλλά να ανταποδώσουν στα ίσα χωρίς ίχνος φόβου ή μοιρολατρίας. Κάτι που είχε πολλά χρόνια να συμβεί. Και αυτό η Τουρκία το ξέρει καλά, άλλωστε μία γεύση πήρε και στον Έβρο πρόσφατα αλλά και στο Αιγαίο με την αποφασιστικότητά μας.

Την τρέχουσα περίοδο το καθεστώς Ερντογάν κρατιέται μετά βίας ζωντανό από τα πολυποίκιλα οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα της διεθνούς οικονομίας που βρίσκουν εφαρμογή στο εσωτερικό της Τουρκίας. Όμως είναι τόσο εριστική και ασταθής η συμπεριφορά του Ερντογάν, ώστε έχει καταφέρει ακόμα και παραδοσιακούς συμμάχους του να οπισθοχωρούν, προς όφελος των δίκαιων συμφερόντων της Ελλάδας (βλέπε Γερμανία), ή να επιδίδονται σε αμήχανες αστοχίες που εκθέτουν τους ίδιους (βλέπε Γραφειοκράτες του ΝΑΤΟ).

Σαν σήμερα πριν 65 χρόνια η Τουρκία έδειξε το αληθινό της πρόσωπο στο πογκρόμ εναντίον των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης. Χθες έφυγε από τη ζωή ένας Έλληνας μαχητής, θυσία στο ετοιμοπόλεμο της πατρίδας. Αυτή η χώρα έχει στηθεί πάνω στις κακουχίες και τις θυσίες αναρίθμητων παιδιών της.
Για αυτά τα παιδιά της πατρίδας μας, το να σταθούμε όλοι όπως αρμόζει στο μεγάλο ή στο μικρό μας καθήκον ο καθένας είναι ο ελάχιστος φόρος προσωπικής αξιοπρέπειας και ειλικρινούς ευγνωμοσύνης.

Σε αυτήν τη συγκυρία, όλοι μας έχουμε ένα καθήκον ο καθένας. Η Κυβέρνηση την συνολική διαχείριση και υπεράσπιση της κρατικής μας υπόστασης. Οι Ένοπλες Δυνάμεις την υπομονή και την επιμονή του άρτια εκπαιδευμένου και αξιακά ψυχωμένου ανθρώπινου δυναμικού τους. Οι πολίτες σύνεση και σωφροσύνη απέναντι στις απειλές. Το πολιτικό προσωπικό πρέπει να βάλει στην άκρη τα όποια μικροπολιτικά και ιδεοληπτικά του συμφέροντα. Και τα ΜΜΕ αλλά και τα κόμματα να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και να μην πέφτουν θύματα της (εκάστοτε) Τουρκικής προπαγάνδας για ευτελείς λόγους.

Είμαστε πιο δυνατοί και έτοιμοι από ποτέ, ας ελπίσουμε να μη χρειαστεί να το μάθει η Τουρκία με τον άσχημο τρόπο.

*Η κ. Αφροδίτη Λατινοπούλου είναι Πολιτευτής ΝΔ Α' Θεσσαλονίκης