7ος χρόνος, ημέρα 2103η
Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021

Τι είναι αυτό που πρέπει να πει ο Βούτσης στα «παιδιά»

Στις 18 Μαϊου του 2018 ο Νίκος Βούτσης καθόταν στο έδρανο του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, όταν ακριβώς από κάτω ο Παναγιώτης Πικραμμένος με ένα πνικτό λυγμό ρωτούσε πως οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τον διαπόμπευαν κατηγορώντας τον ότι ως εν ενεργεία δικαστικός λειτουργός δωροδοκήθηκε και χρηματίστηκε από την Νοβάρτις. 

Ο Νίκος Βούτσης αν και άνθρωπος αρχών και έχων θεσμικό ρόλο δεν συναισθανεται τον Πικραμένο και τον αφήνει έρμαιο στο ειρωνικό χαμογελαστό μπούλινγκ που δεχόταν ακόμη και εκείνη τη στιγμή.

Από τον Παύλο Πολάκη που ήταν απλωμένος φαρδιά πλατιά στο υπουργικό έδρανο για να απολαύσει το θέαμα του «εχθρού» να συνθλίβεται ηθικά και πολιτικά. Απ΄όσο θυμάμαι και απ΄όσο έψαξα ο Νίκος Βούτσης δεν είπε κουβέντα για το «στήσιμο» εκείνης της αρένας με τις δέκα κάλπες στη Βουλή, της οποίας ήταν πρόεδρος.

Αντιθέτως εκείνη την αρένα την υπερασπίστηκε με το βάρος του λόγου του, κατεβαίνοντας από το έδρανο του προέδρου και μιλώντας ως απλός στρατιώτης του Αλέξη Τσίπρα και σύντροφος. Η συντροφική του φύση και η πίστης μέχρις εσχάτων στο κόμμα, τον οδήγησε να υπερασπιστεί χθες τον Νίκο Παππά με τρόπο εντυπωσιακό δεδομένων των αισθημάτων εκατέρωθεν. «Ευθέως σας καλώ να απορριφθεί η πρόταση του πορίσματος. Θα είναι μία πράξη εκκίνησης της δημοκρατίας μας» κάλεσε τους βουλευτές. 

Μα ακινητοποιήθηκε η δημοκρατία επειδή η δικαιοσύνη θα ψάξει αν ο Νίκος Παππάς «έστησε» η προσπάθησε να ελέγξει το διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες; Αν ναι τι ακριβώς έπαθε η δημοκρατία όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ζητούσε από Αντ. Σαμαρά να αποδείξει ότι δεν τον δωροδοκούσαν με τροχήλατες βαλίτσες στο Μαξίμου όπως «μαρτυρούσαν» οι κουκουλοφόροι μάρτυρες του Ρασπούτιν.

Για τον διασυρμό και τις λάσπες σε κοτζάμ πρωθυπουργό η δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ έτρεχε.. με χίλια. Τι ή ποιόν ακριβώς είχε στο μυαλό του ο πρώην πρόεδρος της Βουλής λέγοντας ότι η απόρριψη του πορίσματος κατά του Νίκου Παππά «μπορεί να αποβεί καθαρτήρια»;.

Ο Νίκος Βούτσης διαθέτει το προνόμιο να είναι «με όλους» μέσα στην Κουμουνδούρου αφού και τον Νίκο Παππά υπερασπίστηκε, και πλάτη έβαλε όταν χρειάστηκε για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Πλάι πλάι με τον Π. Πολάκη,τον Δ Τζανακόπουλο και τον Ραγκούση. Για να μην ανησυχεί για μελλοντικές «πρακτικές ποινικοποίησης» μπορεί να συμβουλέψει τα «παιδιά» που βιάζονται να επιστρέψουν στα πράγματα ότι τα «μαγαζιά» και οι «ατζέντες» είναι επικίνδυνα πράγματα. 

Όπως και οι αρένες για μαζική εξουδετέρωση αντιπάλων. Μπορεί να πει και μια κουβέντα στον Αλέξη Τσίπρα ότι τα ειδικά δικαστήρια δεν είναι παράσημα για κανέναν πολιτικό του σήμερα. Ας του το πει απλά: άλλο το στήθος του Ανδρέα κι άλλο το στήθος του Νίκου και του Μίμη.