Που ζούμε; Τι πήγες κι έκανες Αλέξη;

Που ζούμε; Τι πήγες κι έκανες Αλέξη;

«Το άτομο το οποίο εξύφανε την σε βάρος μου σκευωρία έχει την ικανότητα να πλάθει σενάρια "τύπου Ρασπούτιν", έχει προσβάσεις στα ΜΜΕ, έχει νομικές γνώσεις, χωρίς να αποκλείεται να έχει γνώσεις και μυστικών υπηρεσιών». Απόσπασμα από την αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή για την υπόθεση Novartis. Που ζούμε; Τι ακριβώς πήγες κι έκανες Αλέξη;

Στήσανε μία πλεκτάνη σε βάρος των πολιτικών τους αντιπάλων. Έσυραν στη λάσπη δύο πρώην πρωθυπουργούς και οκτώ πρώην υπουργούς για να πάνε στις εκλογές έχοντας κλείσει δύο τρεις στη φυλακή και να αποκτήσουν έτσι την… πραγματική εξουσία! Δεν μπορεί να μην λογοδοτήσουν γι'' αυτή την αθλιότητα. Να μην διερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες δύο ανώτατων δικαστικών, της κυρίας Ράικου και του κ. Αγγελή.

Συνωμοσίες, πλεκτάνες, κατασκευή στοιχείων, στήσιμο δικαστηρίων. Έχουν γραφτεί βιβλία για τέτοιες υποθέσεις, έχουν γυριστεί εκατοντάδες κινηματογραφικές ταινίες. Για τις δίκες της Μόσχας μέχρι και για τις μαύρες λίστες του FBI. Ο ψυχρός πόλεμος έκανε Κόλαση τη ζωή πολλών ανθρώπων σε Ανατολή και Δύση. Αλλά στην Ελλάδα του 2019; Σε αυτό το δήθεν απάνεμο λιμάνι της Ευρώπης; Είναι δυνατόν; Και μάλιστα επί των ημερών του Αλέξη του Τσίπρα του σοσιαλδημοκράτη;

Σκεφτείτε απλά να βρίσκεστε απέναντι στον Ρασπούτιν, όπως τον περιγράφουν οι ανώτατοι δικαστικοί: Έναν άνθρωπο με μεγάλη ισχύ, ικανό να κατασκευάσει σκευωρίες, με προσβάσεις στα Μέσα Ενημέρωσης, έχοντας νομικές γνώσεις και γνώσεις μυστικών υπηρεσιών. Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για έναν πολύ επικίνδυνο άνθρωπο, εφόσον αποφασίσει να κινηθεί στα όρια της παρανομίας! Δεν θα θέλατε να είστε απέναντί του, στο έλεός του. Εδώ συνθλίφθηκε ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες της Δικαιοσύνης, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο κ. Ιωάννης Αγγελής. Θα μπορούσε να μείνει όρθιος απέναντι σε έναν τέτοιο χαρακτήρα ένας απλός, ένας κοινός, καθημερινός άνθρωπος; Ούτε καν ένας βουλευτής…

Δύο πρώην πρωθυπουργοί σύρθηκαν στη λάσπη. Δύο πρώην πρωθυπουργοί και οκτώ πρώην υπουργοί. Είδαμε δημοσιεύματα εφημερίδων να προαναγγέλλουν τις καταθέσεις… μαρτύρων! Πρώτα τυπωνότανε η εφημερίδα και ύστερα γινότανε η κατάθεση. Είδαμε μία γιγαντιαία εκστρατεία παραπληροφόρησης. Κι ύστερα είδαμε μια μεγάλη σκευωρία να καταρρέει ως χάρτινος πύργος.

Να σας πούμε τι δεν είδαμε! Δεν είδαμε μία έρευνα σε βάθος από τη Δικαιοσύνη για να διερευνηθεί αυτό το φιάσκο. Να μάθει ο ελληνικός λαός πως στήθηκε η υπόθεση Novartis, ποιος συμμετείχε σε μία τέτοια συνωμοσία σε βάρος της ίδιας της χώρας και της Δημοκρατίας, ποιος, επιτέλους, είναι αυτός ο Ρασπούτιν.

Να σας πούμε τι περιμένουμε από την επόμενη κυβέρνηση: Να πάει αυτή την υπόθεση μέχρι το τέλος. Να φτάσει το μαχαίρι μέχρι το κόκαλο. Να αποκαλυφθούν οι άνθρωποι που κρύβονται στις σκιές και οι οποίοι απείλησαν να ρίξουν τον ιστό τους πάνω από ολόκληρη τη χώρα.

Η υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων είναι πρωταρχική αποστολή για όλους τους πολίτες. Οι Ρασπούτιν, οι ραδιούργοι και οι συνωμότες δεν έχουν θέση στη δημοκρατία των πολιτών. Εκεί που η ευνοούμενη Πολιτεία πρέπει να υπερασπίζεται την Ελευθερία και την Δικαιοσύνη. Οι Ρασπούτιν, αυτοί που απειλούν τα ατομικά δικαιώματα των Ελλήνων, ανήκουν στα υγρά κελιά των φυλακών. Εκεί που υπάρχει άπλετος χρόνος για να συγγράφουν βιβλία με βάση τις εμπειρίες τους από το θυελλώδες πέρασμά τους από τη δημόσια ζωή. Οι γνώσεις που απέκτησαν στις υπόγειες διαδρομές της εξουσίας και των μυστικών υπηρεσιών θα τους βοηθήσουν να αφήσουν μία μεγάλη κληρονομιά για τους απογόνους τους. Τα βιβλία τους θα γνωρίσουν, σίγουρα, κυκλοφοριακή επιτυχία!

ΣΗΜ: Η ακριβής αναφορά του κ. Αγγελή στο σημείο που χρησιμοποιήσαμε έχει ως εξής: «Το άτομο το οποίο εξύφανε την σε βάρος μου σκευωρία, έχει την ικανότητα να πλάθει σενάρια "τύπου Ρασπούτιν" (όρος που έχει χρησιμοποιηθεί από την πρώην εισαγγελέα διαφθοράς,), έχει προσβάσεις στα ΜΜΕ, έχει νομικές γνώσεις, χωρίς να αποκλείεται να έχει γνώσεις και μυστικών υπηρεσιών, αφού η κατασκευή του σεναρίου για δήθεν "στικάκι", μόνο σε σενάρια μυστικών υπηρεσιών μπορεί συνειρμικά να οδηγήσει».

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]