ΓΔ: 824,74 -0,28 (-0,03 %)

Τζίρος: 32,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1954η
Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 824,74 -0,28 (-0,03 %)

Τζίρος: 32,94 εκατ. €   RT

Πωλείται ο Τζέιμς Μποντ!

Πωλείται ο Τζέιμς Μποντ!

Την ώρα που εκατομμύρια λάτρεις του διασημότερου πράκτορα στην ιστορία της μεγάλης οθόνης, Τζέιμς Μποντ, περιμένουν με ανυπομονησία την νέα του ταινία με τίτλο «No Time to Die» η οποία έχει αναβληθεί ουκ ολίγες φορές λόγω του κορονοϊού, ο μεγαλομέτοχος που έχει τα πνευματικά δικαιώματα του franchise, αναζητά αγοραστή... μετ' επιτάσεως.

Ο λόγος για τον Κέβιν Ούλριχ, ιδιοκτήτη του hedge fund Anchorage Capital Group, ο οποίος έχει τοποθετήσει πάνω από 1 δισ. δολάρια στην MGM Holdings η οποία έχει τα δικαιώματα του Μποντ, του Ρόκι και άλλων διάσημων ταινιών.

Η άλλοτε κραταιά Μetro-Goldwyn-Mayer, με το χαρακτηριστικό λιοντάρι που έβγαζε βρυχηθμό κατά την έναρξη των ταινιών της, μετά την χρεοκοπία πριν μερικά χρόνια, ανήκει σε διάφορους μετόχους εκ των οποίων ο μεγαλύτερος είναι ο Ούλριχ ο οποίος δεν φανταζόταν μάλλον ποτέ, ότι θα έπεφτε πάνω σε ένα «στοιχειωμένο» Μποντ. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ταινία «ισοφάρισε» έτσι το ρεκόρ «νεκρού διαστήματος» κατά το οποίο ο διάσημος πράκτορας δεν είχε εμφανιστεί στη μεγάλη οθόνη. Μεταξύ 1989-1995, διαφωνίες με τις εταιρείες παραγωγής, οικονομικά προβλήματα και η αναζήτηση νέου Μποντ είχαν καθυστερήσει την ταινία για έξι χρόνια...

Στόχος του hedge fund manager, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, ήταν εξ αρχής να λάβει την αναζητούμενη προστιθέμενη αξία η MGM με τους 4,000 τίτλους ταινιών και στην συνέχεια να την πουλήσει έναντι παχυλού αντιτίμου. Το 2016, μάλιστα μετά τις επιτυχίες Skyfall (2012) και Spectre (2015) του Μποντ και Creed του Ρόκι, ο Ούλριχ ήταν σε προχωρημένες συζητήσεις με ένα κινέζικο fund με το οποίο φέρεται μάλιστα να είχε κλείσει συμφωνία έναντι 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Όμως, η παρέμβαση της ηγεσίας του κινεζικού κομμουνιστικού Κόμματος για τις επενδύσεις στο Χόλιγουντ έβαλε πάγο στο deal και γέμισε με προβλήματα τον Ούλριχ.

Εδώ και καιρό φέρεται να ήταν σε συζητήσεις με την Amazon, την Facebook, την Comcast ακόμα δε και το Netflix, για την εξαγορά της MGM. Καμία όμως εκ των παραπάνω εταιρειών δεν επιβεβαίωσε στη Wall Street Journal, το ενδιαφέρον το οποίο επικαλείται ο Ούλριχ. 

Παράλληλα, όμως η Wall Street Journal αναφέρει, επικαλούμενη πηγές στην Anchorage Capital, ότι το χρέος της MGM υπολογίζεται στα 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που δεν την κάνει την πλέον ελκυστική τοποθέτηση αυτή τη στιγμή. Την ίδια ώρα η εφημερίδα, όπως και άλλα αμερικανικά μέσα, ρίχνουν μεγάλο μέρος της ευθύνης στην συμπεριφορά του ίδιου του Ούλριχ ο οποίος το 2018 όχι μόνο απέλυσε τον επιτυχημένο διευθύνοντα σύμβουλο Γκάρι Μπαρμπερ, αλλά φέρεται να παρεμβαίνει άμεσα στις καθημερινές επιχειρήσεις της MGM Holdings, χωρίς να έχει καμία σχέση με το σινεμά.