Ο Κυριάκος δεν είναι Κούλης ή τι ζητά η αριστερά στην ΕΥΠ

Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2019, 00:01
-A +A

Προσωπικά δεν έχω καταλάβει τι σχέση μπορούσε να έχει με την ΕΥΠ ο εισαγγελέας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ή Μίμης για τους φίλους του, κι ο δημοσιογράφος Γιάννης Ρουμπάτης. Πόσο σχετικοί, δηλαδή, ήταν με το αντικείμενο. Γιατί άραγε κτυπούν τον Παναγιώτη Κοντολέοντα για την «επαγγελματική του επάρκεια»; Γιατί όλος ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της αριστεράς έχει στοχοποιήσει τον επικεφαλής της ΕΥΠ;

Ναι, αλλά ο Παναγιώτης Κοντολέων δεν έχει και τα τυπικά προσόντα, λένε οι «εχθροί» του. Δηλαδή, δεν έχει πτυχίο αναγνωρισμένο από το παλιό ΔΙΚΑΤΣΑ. Ούτε και ο Γιάννης Ρουμπάτης είχε! Και συνεχίζουν οι προπαγανδιστές: Ναι, αλλά για τους άλλους θα λέμε τώρα;

Η ουσία είναι ότι ο Παναγιώτης Κοντολέων ενοχλεί. Για έναν και μοναδικό λόγο! Δεν προέρχεται από την καρδιά του συστήματος της ΕΥΠ. Κι αυτό είναι ένα σοβαρό σφάλμα στον μικρόκοσμο της οδού Κατεχάκη. Αν όμως θέλεις κανείς να αναδιοργανώσει το κράτος, δεν μπορεί να πάει σε συμβιβασμό με τους… Φώτηδες αυτού του κόσμου! Με το παρακράτος που πουλάει τις υπηρεσίες του σε περισσότερα από ένα αφεντικά. Το κακό δεν είναι να εργάζεται κανείς στον ιδιωτικό τομέα, όπως έχει εργαστεί ο κ. Κοντολέων. Το κακό είναι να εργάζεται στον δημόσιο τομέα, να πληρώνεται από τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου και στην συνέχεια να πουλάει το προϊόν της εργασίας του και στον ιδιωτικό τομέα. Αφορολόγητα!

Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Η ιστορία αυτή κρύβει περισσότερη ουσία απ’ όση ίσως φαίνεται με μια πρώτη ματιά. Η αριστερά που έβαλε έναν… δημοσιογράφο ως διοικητή στην ΕΥΠ (το ερώτημα είναι που αυτός έμαθε τα της υπηρεσίας), θέλει να μάθει τι σχέση έχει με το αντικείμενο ένας άνθρωπος με πολυετή πείρα σε θέματα ασφαλείας. Η αριστερά που τοποθέτησε τον απόφοιτο λυκείου κ. Φίλη υπουργό της Παιδείας, ζητά να μάθει γιατί δεν έχει αναγνωριστεί το πτυχίο του κ. Κοντολέοντα από το παλιό ΔΙΚΑΤΣΑ. Όχι ότι δεν υπάρχουν σφάλματα στην διαχείριση όλης αυτής της ιστορίας από την σημερινή κυβέρνηση. Αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι άλλο. Πρέπει πάση θυσία ο κ. Κοντολέων να… απομακρυνθεί. Αυτό είναι το ζητούμενο. Αν το ζητούμενο ήταν το πτυχίο του κ. Κοντολέοντα, τότε θα έπρεπε να υπάρχει το ίδιο αίτημα και για τον κ. Ρουμπάτη. Τουλάχιστον γι' αυτούς που σήμερα διαμαρτύρονται για το πτυχίο του κ. Κοντολέοντα.

Θα δεχόμουνα την κριτική για την τροπολογία, αν δεν ήταν η ΕΥΠ. Αν ήταν ένας οποιοσδήποτε άλλος Οργανισμός. Εδώ όμως μιλάμε για τον αρχηγό της ΕΥΠ κι αυτός θα πρέπει να είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.

Για να μην κοροϊδεύουμε το ένας τον άλλον, ας θυμηθούμε τι ακριβώς έγινε το 2004, όταν ανέλαβε την κυβέρνηση ο κ. Καραμανλής. Τότε, λοιπόν και εξαιτίας των Ολυμπιακών Αγώνων καθυστέρησε σημαντικά η αλλαγή της διοίκησης της ΕΥΠ. Και κάπως έτσι είχαμε το σκάνδαλο των υποκλοπών! Είναι σημαντική υπηρεσία η ΕΥΠ! Γι αυτό άλλωστε και ο κ. Τσίπρας άλλαξε τον διοικητή της ΕΥΠ πριν καν διορίσει την κυβέρνησή του. Ήταν η πρώτη του πράξη ως πρωθυπουργός. Προφανώς τον είχε ενημερώσει για την σπουδαιότητα της κίνησης ο κύριος Μίμης, ο οποίος και είχε διατελέσει αρχηγός της ΕΥΠ επί κυβέρνησης Καραμανλή. Μετά το φιάσκο των υποκλοπών ο κ. Καραμανλής έψαξε να βρει έναν άνθρωπο εμπιστοσύνης να τοποθετήσει στη υπηρεσία. Δεν τον ρώτησε εκείνη την ώρα αν είχε δεκαετή … εμπειρία στο αντικείμενο!

Τέσσερα χρόνια στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ έμαθε καλά τα κατατόπια των υπογείων. Την ίδια ώρα όμως θα πρέπει να θεωρούν ακόμη «Κούλη» τον Κυριάκο για να πιστεύουν ότι θα τοποθετήσει στην ΕΥΠ κάποιον ο οποίος θα έχει τις ευλογίες του Κονκλαβίου της Κατεχάκη. Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο. Γι' αυτό άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους κέρδισε κατά κράτος. Επειδή δεν είναι Κούλης!

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα