Μπορείτε, κύριε Τσίπρα;

Μπορείτε, κύριε Τσίπρα;

Αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά. Αυτό αποφάσισε η Δικαιοσύνη. Κύριοι της κυβέρνησης, εφαρμόστε τον Νόμο. Άλλωστε ο πρόεδρος Αλέξης είχε σημειώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάθε άρθρο του Συντάγματος. Αναμφισβήτητα πρόκειται για μία μεγάλη πολιτική ήττα της κυβέρνησης. Όχι γιατί ο νόμος Παππά δεν πέρασε. Αλλά διότι η ίδια η κυβέρνηση αποφάσισε να παίξει ένα σκληρό παιγνίδι με φόντο τα τηλεοπτικά κανάλια και με θύμα την ίδια τη Δημοκρατία. Ευτυχώς, έχασε…

Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς. Αλίμονο αν σε κάθε απόφαση των Δικαστηρίων ο Τύπος πανηγύριζε ή καταδίκαζε μία μη αρεστή απόφαση. Δεν υπάρχουν αρεστές και μη αρεστές αποφάσεις Δικαστηρίων. Υπάρχει η απόφαση της Δικαιοσύνης. Τελεία και παύλα. Αυτοί είναι οι κανόνες της Δημοκρατίας και καλό είναι κάποιοι να ξεπεζέψουν από το καλάμι που έχουν καβαλήσει εδώ και καιρό.

Ο Νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός. Αυτό σημαίνει ότι δίδεται μία ευκαιρία στην κυβέρνηση να παραδεχτεί το λάθος της και να προσπαθήσει να κάνει εκείνο που μπορούσε και έπρεπε να κάνει από την αρχή! Να έρθει σε συνεννόηση με την Αξιωματική Αντιπολίτευση και τα άλλα πολιτικά κόμματα και να ρυθμίσει ένα άναρχο τηλεοπτικό τοπίο, να θεσπίσει κανόνες λειτουργίας, να φέρει ισονομία σε έναν χώρο που είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των πολιτών.

Παρόλα αυτά, θα μείνει στην ιστορία η μεθόδευση των πραιτοριανών του Μαξίμου για τον πλήρη έλεγχο των καναλιών και της ενημέρωσης. Θα μείνουν στην ιστορία οι… ειδικοί της Φλωρεντίας, τα φαξ των ελληνικών πρεσβειών από όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που ακύρωναν τον αριθμό 4 του Νίκου Παππά και τα οποία στην κυριολεξία θάφτηκαν για να μην μάθει ο κόσμος την αλήθεια. Θα μείνουν στην Ιστορία τα όσα συνέβησαν με τον Χρήστο Καλογρίτσα, τη χρηματοδότηση της Τράπεζας Αττικής και τα βοσκοτόπια. Θα μείνει στην ιστορία η απίστευτη πολεμική απέναντι σε μέσα ενημέρωσης όπως το Liberal, μόνο και μόνο επειδή προστάτευσαν αυτό που τελικά αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Κάποια στιγμή ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να αντιληφθεί ότι όποιος έχει μία αντίθετη με εκείνον άποψη δεν είναι εχθρός της Δημοκρατίας. Εχθρός είναι αυτός που προσπαθεί να ελέγξει τη Δικαιοσύνη, να χειραγωγήσει τα Μέσα Ενημέρωσης και να φιμώσει την αντίθετη άποψη.

Ακόμη και σήμερα, κύριε Τσίπρα, δεν είναι αργά. Μπορείτε να κάνετε το σωστό. Να αρπάξετε την ευκαιρία και να δημιουργήσετε μαζί με το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα το τηλεοπτικό τοπίο των επόμενων είκοσι ετών. Να μία ευκαιρία για συναίνεση. Χωρίς εγωισμούς και κυρίως με σεβασμό στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Και σεβασμό στη Δημοκρατία. Μπορείτε;

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]