MEGAs είσαι κύριε!

Το Mega και πάλι στις οθόνες μας; Κάποιο λάθος θα έγινε. Άδικα πήγαν οι υπερωρίες των πραιτοριανών του Αλέξη Παππά; Συγνώμη, του Νίκου Τσίπρα ήθελα να πω. Και πάλι συγνώμη. Του Νίκου του Παππά, του αυτοκόλλητου του Αλέξη Τσίπρα. Μία απορία έχω ακόμη! Το έχουν μετανιώσει όσοι άφησαν τα κλειδιά του μαγαζιού πάνω στο τραπέζι και δραπέτευσαν; Το γιατί το έκαναν είναι μια άλλη ιστορία.

Καταρχήν να πούμε ότι το κλείσιμο του Mega δεν είχε κάποια επιχειρηματική λογική. Κάθε άλλο! Το μεγαλύτερο ελληνικό κανάλι έκλεισε σε μία περίοδο που το κανάλι έβγαζε λεφτά προβάλλοντας μόνο παλιές σειρές! Ήταν βιώσιμο με περιεχόμενο που οι τηλεθεατές το είχαν μάθει απ' τις πολλές επαναλήψεις.

Οι παλαιοί μέτοχοι θα μπορούσαν να κρατήσουν το κανάλι. Ίσως όχι όλοι. Σίγουρα, όμως, οι πιο ισχυροί. Αλλά είπαν όχι! Την ώρα, λοιπόν, που έκλειναν την πόρτα πίσω τους πετώντας τα κλειδιά στον υπόνομο και παγιδεύοντας τις προσδοκίες εκατοντάδων εργαζομένων, στο Μαξίμου άνοιγαν σαμπάνιες. Ένας μισητός εχθρός ήταν πλέον παρελθόν. Ο αντίπαλος είχε, επιτέλους, εξοντωθεί. Και μάλιστα με την σύμφωνη γνώμη των βασικών του μετόχων. Δεν πρέπει να υπάρχει ανάλογη ιστορία αυτοχειρίας στην παγκόσμια επιχειρηματική ιστορία... 

Γιατί ήθελαν κλειστό το Mega; Επειδή για ένα κομμάτι των ψηφοφόρων τους ήταν το σύμβολο του κακού. Επειδή έπρεπε να κλείσει ένα κανάλι για να ανοίξει ένα άλλο, καθώς η διαφημιστική πίτα δεν θα έφτανε για όλους. Επειδή μισούσαν οτιδήποτε δεν μπορούσαν να ελέγξουν. Χίλιοι δύο λόγοι. 

Έλα όμως που το Mega ανοίγει και πάλι την ερχόμενη Δευτέρα! Σύμφωνοι! Δεν θα είναι το ίδιο Mega. Αλλά με τον καιρό θα γίνει. Χρειάζεται πίστωση χρόνου. Δεν είναι εύκολες οι νεκραναστάσεις. Χρειάζονται χρόνο, κόπο και πολλά χρήματα. Αλλά αποδεικνύουν ένα πράγμα: Δεν κέρδισε κάτι το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ με τον τρόπο που αντιμετώπισαν το Mega. Το αντίθετο! Έχασαν. Το θέμα είναι να έχουν βάλει μυαλό. Για το καλό της χώρας, δηλαδή. 

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]

ΥΓ: Από την Δευτέρα το τηλεχειριστήριο πρέπει να αποκτήσει μία θέση για το Mega. Και μαζί θα τα λέμε κάθε απόγευμα, στην εκπομπή του Νίκου  Ευαγγελάτου.