Κλωτσιές με αριστερό πρόσημο

Ο φερόμενος ως δράστης, σημαίνον στέλεχος της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Μάλιστα, ως καθ ύλην αναρμόδιο, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τον διόρισε στην επιτροπή αναθεωρήσεως του Συντάγματος. Δικό μας το παλικάρι.

Αυτόν τον λεβέντη τον κατηγόρησε μια συνεργάτιδα του πως πριν από 13 χρόνια την προπηλάκισε και την κλώτσησε. Βαριά η κατηγορία, με δεδομένο και το κλίμα των ημερών. Θα περιμέναμε από τις αριστερές ψυχούλες να ευαισθητοποιηθούν, όπως έπραξαν και με την καταγγελία της κυρίας Μπεκατώρου. Μέχρι στιγμής τσιμουδιά. Ουδείς και ουδεμία από την Αριστερά βγήκε να καταδικάσει τον δράστη του ξυλοδαρμού.

Να υπενθυμίσω πως η Νέα Δημοκρατία, ευθύς ως έγινε γνωστή η ταυτότητα του αθλητικού παράγοντα τον οποίον κατήγγειλε η κυρία Μπεκατώρου, τον διέγραψε από τις τάξεις της με συνοπτικές διαδικασίες. Μάλιστα παρενέβη και ο αρμόδιος υπουργός ο κ. Αυγενάκης, ενώ η καταγγέλλουσα έτυχε της συμπαράστασης και του πρωθυπουργού. Και όλα αυτά από μια παράταξη που δεν έχει ως σημαία της τον δικαιωματισμό, καθώς την συνθέτουν δύο ιστορικά ρεύματα εκ των οποίων το ένα είναι το συντηρητικό.

Θα πράξει το ίδιο και ο ΣΥΡΙΖΑ; Αν η ηγεσία τού κόμματος προσπεράσει το παράπτωμα του στελέχους του, αυτό θα σημάνει πως υπάρχουν οι «προοδευτικές» και οι «αντιδραστικές» κλωτσιές.

Στις πρώτες επικρατεί αρχικά σιωπή. Στην συνέχεια δειλά-δειλά θα ακουστεί πως η κοπέλα δεν είναι και πολύ στα καλά της, ώστε να αποδυναμωθεί η καταγγελία της, ενώ στο τέλος θα την αμφισβητήσουν πλήρως. Ο ίδιος, με περισσό θράσος, ίδιον όλων των αριστερών, βγήκε χθες το βράδυ σε τηλεοπτικό σταθμό και διέψευσε την συνεργάτιδα του, ποντάροντας στην ισχύ και στο κύρος του δικού του λόγου, ενώ γνωρίζει πως τα χιλιάδες ηχεία της Αριστεράς θα σιωπήσουν.

Βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα γιατί ο νταής-ηθοποιός έχει βεβαρημένο παρελθόν. Και άλλες συνεργάτιδες του βγαίνουν και καταγγέλλουν την συμπεριφορά του. Τώρα θα μου πείτε, εδώ «έθαψαν» τις δραστηριότητες του ερωτύλου πρεσβευτή της Βενεζουέλας, θα κρεμάσουν στα μανταλάκια τον δικό τους άνθρωπο; Είπαμε να είμαστε ευαίσθητοι για τα παραπτώματα των άλλων, όχι και για τα δικά μας! Αυτές τις υποθέσεις τις ρυθμίζουμε με όρους cosa nostra (δικές μας υποθέσεις). Μεταξύ μας.

Με απλά λόγια, καταλάβαμε πως το # me too στην Ελλάδα βλέπει μόνον προς τα δεξιά. Προς τα αριστερά έχει μυωπία. Άλλωστε γιατί να κοιτάξει προς τα αριστερά; Εκεί υπάρχει το ηθικό πλεονέκτημα, που διασφαλίζει τον σεβασμό της προσωπικότητας, κλπ.

Να ξεκαθαρίσουμε σε αυτό το σημείο το εξής: Άλλο πράγμα είναι η άσκηση του διευθυντικού δικαιώματος με επίπληξη ή με παρατηρήσεις για λάθη ή καθυστερήσεις, έστω και με την ένταση από το στρες της δουλειάς, και άλλο πράγμα είναι αν το διευθυντικό δικαίωμα ασκείται με προσβολή της προσωπικότητας του υφισταμένου, πολύ δε περισσότερο αν συνοδεύεται και με χειροδικία.

Ίσως η κλωτσιά να είναι τρόπος άσκησης διευθυντικού δικαιώματος με αριστερό-επαναστατικό πρόσημο.