Η Θεσσαλονίκη θα επισφραγίσει την πολιτική αλλαγή

Η Θεσσαλονίκη θα επισφραγίσει την πολιτική αλλαγή

Του Γιάννη Ανδρουλάκη*

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ανέτρεψε οριστικά την πολιτική κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ και ανέδειξε την υπεροχή των νεωτερικών, φιλελεύθερων, μεταρρυθμιστικών ιδεών για την δημόσια διοίκηση και την οικονομία.

Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, που είναι πρόγραμμα πολιτικής αλλαγής προτιμήθηκε από τους έλληνες πολίτες και στις βουλευτικές εκλογές που ακολουθούν σε ένα μήνα, η προτίμηση αυτή θα μετουσιωθεί σε πολιτική εντολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κυβερνήσει την χώρα και να υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε.

Αυτό σημαίνει ότι η χώρα θα αλλάξει ρότα. Ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας θα ενισχυθεί με κίνητρα και ελαφρύνσεις, το δημόσιο θα γίνει αποτελεσματικότερο με διεύρυνση των συνεργειών του με ιδιώτες, το πλαίσιο των επενδύσεων θα γίνει πιο ευέλικτο και ελκυστικό, τα πεδία για την ελεύθερη ανάπτυξη επιχειρηματικών δράσεων θα ανοίξουν και νέες θέσεις εργασίας, που θα αυξήσουν το εισόδημα θα δημιουργηθούν. Η πορεία αυτή αποτελεί μονόδρομο και το μοντέλο αυτό ανάπτυξης θα υιοθετήσουν στην πλειοψηφία τους και οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, οι δήμοι και οι περιφέρειες της χώρας.

Στη Θεσσαλονίκη, αυτός ο τρόπος σκέψης και αυτό το πολιτικό πρόγραμμα στην αυτοδιοικητική του εκδοχή ταυτοποιούνται στο πρόσωπο του Νίκου Ταχιάου και στον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη - Ταχιάος - Υπεύθυνα». Μίλησε, μόνος αυτός και ξεκάθαρα, για συνέργειες με ιδιώτες στο ζήτημα της καθαριότητας με στόχο όχι να χαθούν θέσεις εργασίας αλλά να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας, για ανάμιξη του ιδιωτικού τομέα στην βελτίωση των ανύπαρκτων αστικών συγκοινωνιών της πόλης, για την αξία της δημόσιας ασφάλειας και την διάλυση των γκέτο ως προϋπόθεση ελευθερίας, για την προστασία του δημόσιου χώρου και των μεγάλων έργων της πόλης, για την εξωστρεφή επιχειρηματικότητα, για την ανάδειξη του πολιτιστικού και ιστορικού της κεφαλαίου.

Τα έβαλε ανοιχτά και γενναία με τις ιδεοληψίες του κρατισμού, που καθήλωσαν την πόλη στην αδράνεια, έγινε στόχος της φαιάς προπαγάνδας του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ αφού στο πρόσωπό του Νίκου «είδε» όχι απλά τον εκλογικό αλλά και τον ιδεολογικό αντίπαλο, τον άνθρωπο που διαθέτει το σθένος, τον χαρακτήρα αλλά και τις ικανότητες να ανατρέψει τους μέχρι σήμερα συσχετισμούς ισχύος, να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα και να δώσει νέα πνοή και δυναμισμό σε μια πόλη με τεράστια προβλήματα αλλά και σπουδαίες προκλήσεις και ευκαιρίες.

Η Θεσσαλονίκη λοιπόν έχει μπροστά της μια μεγάλη ευκαιρία, που δεν θα αφήσει να πάει χαμένη. Θα επιλέξει τον άνθρωπο, την ομάδα και το πολιτικό πρόγραμμα που θα την πάνε μπροστά. Πρόγραμμα με πολιτικό και ιδεολογικό περιεχόμενο, με μεταρρυθμιστική κατεύθυνση και προσανατολισμό. Πρόσωπα που δεν δίστασαν να ορίσουν εξ αρχής τον αντίπαλο (και όχι εχθρό) καθώς και το κάδρο στο οποίο τοποθετούν τον εαυτό τους. Πρόσωπα με ιστορία, συνέχεια και ταυτότητα. Η Θεσσαλονίκη την Κυριακή θα επισφραγίσει την πολιτική αλλαγή που συντελείται στην χώρα!

*Ο κ. Γιάννης Ανδρουλάκης είναι δικηγόρος