Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, 01:02

Σάκης Μουμτζής
-A +A

Η Νέα Δημοκρατία δεν έπεσε στην παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, 01:02
Η Νέα Δημοκρατία δεν έπεσε στην παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ

Του Σάκη Μουμτζή

Όταν η προανακριτική επιτροπή της Βουλής αποφάσιζε πως οι κ.κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος δεν μπορούν να συμμετέχουν στην λειτουργία της, καθώς δεν πληρούσαν το κριτήριο της αμεροληψίας, αυτομάτως ετέθη το θέμα πώς θα υλοποιηθεί αυτή η απόφαση.

Η άρνηση των δύο πρώην υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ να πειθαρχήσουν στην παραπάνω απόφαση ήταν δεδομένη και είχε και την πολιτική κάλυψη του ίδιου του Α. Τσίπρα.

Ο σκοπός προφανής. Να εξωθήσουν τον πρόεδρο της Βουλής να τους αποβάλει με βίαιο τρόπο από την αίθουσα. Ας φαντασθεί ο αναγνώστης την εικόνα, η φρουρά της Βουλής να επιχειρεί να εφαρμόσει την απόφαση της προανακριτικής, τους δύο πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ να ανθίστανται και να κραυγάζουν, οι δε υπόλοιποι βουλευτές του κόμματος να καταγγέλουν το κράτος της Δεξιάς.

Πάντα ο μέσος πολίτης τρέφει μια συμπάθεια για τον διωκόμενο, όποιος και αν είναι αυτός, πολύ δε περισσότερο όταν υπεισέρχονται και πολιτικά κριτήρια.

Αναμφίβολα, η ζημία για την κυβέρνηση θα ήταν μεγάλη. Θα αποπροσανατολιζόταν η συζήτηση για την σκευωρία της Novartis, ενώ οι εφημερίδες οι προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ, θα είχαν πρωτοσέλιδα που θα κατήγγειλαν την ακροδεξιά Νέα Δημοκρατία. Ο δε Μητσοτάκης θα επιβεβαίωνε τους αντιπάλους του που τον κατηγορούν πως είναι κάτι μεταξύ Όρμπαν και Σαλβίνι.

Επικοινωνιακό πατατράκ για την κυβέρνηση.

Χθες όμως τι έγινε; Οι κ.κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος προσήλθαν στην συνεδρίαση της προανακριτικής, αλλά η φρουρά δεν εμφανίσθηκε. Το show ποτέ δεν έλαβε χώρα, προς μεγάλη απογοήτευση της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και των προσκείμενων στο κόμμα ΜΜΕ. Δεν υπήρξε εικόνα.

Είναι γνωστό πως, και οι δύο πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, ελάχιστη εκτίμηση και σεβασμό τρέφουν προς τους θεσμούς. Είναι γνήσια τέκνα της ριζοσπαστικής Αριστεράς που έχει ως βασικό χαρακτηριστικό της τον πολιτικό ακτιβισμό.

Ως γνωστόν ο πολιτικός ακτιβισμός παρακάμπτει τις θεσμικές λειτουργίες, πολλές φορές τις ακυρώνει, και προτάσσει την πολιτική δράση που αγγίζει τα όρια της βίαιης συμπεριφοράς, με την ενεργητική ή την παθητική της μορφή.

Φαίνεται πως ο Α. Τσίπρας δεν ανέλυσε τα αίτια, όχι της ήττας του το καλοκαίρι του 2019, αλλά τα αίτια της νίκης του στις αναμετρήσεις από το 2012 ως το 2015. Φαίνεται πως δεν αντιλήφθηκε ότι η απότομη πτώση του βιοτικού επιπέδου εκατομμυρίων Ελλήνων, τους κατέστησε ευαίσθητους αποδέκτες ακραίων συμπεριφορών.

Αυτή η έκτακτη κατάσταση είχε ημερομηνία λήξεως. Αυτό δεν καταλαβαίνει η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει να λειτουργεί με εξωθεσμικές συμπεριφορές που πλέον δεν υπάρχει το γόνιμο έδαφος για να ευδοκιμήσουν.

Απεναντίας, εκτίθενται συνεχώς στους πολίτες, που όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, απαιτούν από τον ΣΥΡΙΖΑ πιο μετριοπαθή και εποικοδομητική αντιπολίτευση.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα