Η βραδιά που θα «γκρεμιστεί» ο Κυριάκος

Αυτό πια και αν είναι για γέλια. Ξέρετε τι πιστεύουν στην Κουμουνδούρου; Ότι ένα από τα πιθανά σενάρια του κοντινού μας μέλλοντος, είναι να γίνουν οι εκλογές με την απλή αναλογική και πριν ο Μητσοτάκης οδηγήσει τη χώρα σε δεύτερες να τον ρίξουν οι …δικοί του με εσωτερικό πραξικόπημα. Ποιοι δικοί του ακριβώς; Ξέρω γω, το αφήνουν αδιευκρίνιστο, καθότι «το τοπίο είναι ακόμα ρευστό και υπό διαμόρφωση» όπως λένε.

Μιλάνε για Καραμανλικούς, για Σαμαρικούς, για ακροδεξιούς που δεν θέλουν τους κεντρώους, για κεντρώους που δεν γουστάρουν τους ακροδεξιούς, για κάποιους τέλος πάντων που το βράδυ των πρώτων εκλογών θα τα κάνουν ξαφνικά λαμπόγυαλο μέσα στη ΝΔ. Έτσι, ο μεν Κυριάκος θα πάει άκλαυτος σπίτι του, ο δε Αλέξης θα ανέβει υπερηφάνως και επικεφαλής συμμαχικής κυβέρνησης τη σκάλα του Μαξίμου.

Μα είναι δυνατόν να πιστεύουν τέτοια πράγματα, θα ρωτήσετε. Και όμως, και όμως. Δεν το θεωρούν ως το επικρατέστερο σενάριο, αλλά πάντως το θεωρούν πιθανό. Έχετε ιδέα τι είδους ονειρώξεις γεννά η απελπισία;

Έχετε επίγνωση σε τι εγκεφαλικές διαδρομές οδηγεί η αδιάκοπη ζύμωση μέσα σε ένα κλειστό δωμάτιο που έχει κλειστά τα παράθυρα του προς τον κόσμο; Διότι μεταξύ μας, ο Σύριζα σε αυτή την κατάσταση βρίσκεται. Συμβαίνουν πράγματα γύρω του, αλλά αυτός αδυνατεί και να τα δει και να τα αναλύσει επαρκώς. Εξ ου και οι παλαβομάρες σαν και αυτή που περιγράφω.

Δεν είμαι σε θέση να σας εξηγήσω με σαφήνεια τις παραμέτρους αυτού του παρανοϊκού Συριζαϊκού σεναρίου. Σας βεβαιώνω όμως ότι κάποιοι εκεί μέσα το βάζουν μέσα στις υποθέσεις εργασίας που κάνουν. Έχουν θεοποιήσει τόσο πολύ την απλή αναλογική, που τη θεωρούν ικανή όχι μόνο να χρίσει πρωθυπουργό τον ηττημένο πολιτικό αρχηγό, αλλά και να τους απαλλάξει οριστικά από την πολιτική ύπαρξη του Μητσοτάκη. Η μαγική τους λέξη είναι οι «διεργασίες».

Η απλή αναλογική –λένε- θα φέρει «διεργασίες» που τώρα δεν μπορούμε να φανταστούμε και αυτές οι «διεργασίες» θα κατασκευάσουν «εξελίξεις» που σήμερα δεν είμαστε ικανοί να διανοηθούμε. Τόσο ομιχλωδώς απλά βλέπουν τα πράγματα. Μπορεί να μην ξέρουν με ποιον ακριβώς τρόπο και για ποιο σκοπό θα εκπαραθυρωθεί ο Κυριάκος απ’ τους δικούς του λόγω απλής αναλογικής, αλλά η άγνοια αυτή δεν τους πολυαπασχολεί.

Πώς να ξέρουν όταν αυτές οι «διεργασίες» και οι «εξελίξεις» είναι ακόμα υπόγειες και άδηλες; Ξέρουν μόνο πως όταν πυροδοτηθούν, θα τα διαλύσουν όλα μέσα στην ΝΔ. Αρκεί να υπάρχει ο πυροκροτητής της απλής αναλογικής, αυτόν τον βλέπουν και τους αρκεί. Όλα τα άλλα θα ‘ρθουν «στην ώρα τους».

Προς το παρόν παρατηρούν τις ανεπαίσθητες δονήσεις που φτάνουν ως την επιφάνεια, τις αντιδράσεις του Δένδια, του Άδωνη, του Γεραπετρίτη, του Μπογδάνου ή όποιου άλλου, τις οποίες βάζουν σε έναν μεγεθυντικό φακό και τις αποθαυμάζουν ως πελώρια πολιτικά γεγονότα που προμηνύουν κατακλυσμιαίες αλλαγές την «κρίσιμη στιγμή». Αρκεί –λένε- η διαφορά να μην είναι δέκα μονάδες, αλλά πέντε ας πούμε. Μετά αναλαμβάνει η απλή αναλογική με τις «διεργασίες» της. Ε ρε τρέλα που τους δέρνει…